Gemiste kans of Gods plan? Michael Chandler spreekt na geannuleerde McGregor-clash Nieuws
Nieuws

Gemiste kans of Gods plan? Michael Chandler spreekt na geannuleerde McGregor-clash

Gemiste kans of Gods plan? Michael Chandler spreekt na geannuleerde McGregor-clash

Michael Chandler is vastberaden om de teleurstelling van de geannuleerde McGregor gevecht om te zetten in brandstof voor zijn volgende gevecht. De voormalig Bellator-kampioen zag zijn langverwachte UFC-comeback tegen de Ierse superster op het laatste moment in rook opgaan vanwege een blessure bij McGregor.

Met slechts drie weken te gaan voor het gevecht op 29 juni, kreeg Chandler te horen dat de partij niet zou doorgaan. "Het voelde alsof de grond onder mijn voeten werd weggetrokken", vertelt hij in een emotionele video op Instagram. "Ik was net klaar met mijn laatste sparronde toen ik het nieuws kreeg."

De afgelopen anderhalf jaar had Chandler zich volledig gefocust op de clash met McGregor. De fysieke en mentale voorbereiding was pieken, klaar om los te barsten in de Octagon. De plotselinge annulering zorgde voor een mentale klap, maar Chandler weigert bij de pakken neer te zitten.

Geloof en doorzettingsvermogen als wapens

"Sommigen zullen medelijden met me hebben", aldus Chandler. "Maar dat wil ik absoluut niet. Laat je juist inspireren door mijn situatie. Door mijn standvastigheid en mijn onverzettelijkheid. Ik ben een vechter, en ik blijf vechten voor mijn dromen, ongeacht de tegenslagen."

Chandler benadrukt zijn rotsvaste geloof en onverwoestbare wil. Hij ziet de geannuleerde wedstrijd als een test die hem uiteindelijk sterker zal maken. "Dit is nog niet voorbij", zegt hij strijdlustig. "De test is nog niet voltooid. En deze test zal uiteindelijk deel uitmaken van mijn overwinningsspeech."

De toekomst is onzeker, maar de geest is ongebroken

Op dit moment is het onduidelijk wanneer de McGregor-Chandler alsnog zal plaatsvinden. UFC-baas Dana White wil pas over een herkansing praten als McGregor volledig is hersteld. Wellicht is er in augustus of september een plekje vrij op de kalender, maar concrete plannen zijn er nog niet.

Chandler accepteert de onzekerheid, maar blijft gefocust op zijn doel. Hij blijft trainen en zich voorbereiden op het moment dat hij weer de Octagon kan betreden. De geannuleerde McGregor-fight mag dan wel een domper zijn, maar voor "Iron Mike" is het slechts een tijdelijke tegenslag op weg naar de top.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws