'Geen moordenaars!' Voorzitter Vechtsportautoriteit moet excuses aanbieden vinden rappers & Hoodfights Amsterdam Nieuws
Nieuws

'Geen moordenaars!' Voorzitter Vechtsportautoriteit moet excuses aanbieden vinden rappers & Hoodfights Amsterdam

'Geen moordenaars!' Voorzitter Vechtsportautoriteit moet excuses aanbieden vinden rappers & Hoodfights Amsterdam

Ballin en Choppa twee rappers die afgelopen zondag mee deden aan een ondergronds gevecht eisen excuses van de Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) en dan met name haar voorzitter Herbert Dekkers.

De twee Rappers die afgelopen zondag 4 juni bij Hoodfights Amsterdam met elkaar een gevecht aangingen voelen zich onheus bejegend door de VA. Deze stelde alles in het werk om het gevecht geen doorgang te laten vinden.

Aanvankelijk zou het gevecht in Rijswijk plaatsvinden, maar de Gym waar het gehouden zou worden kreeg bezoek van gemeente ambtenaren, die op last van de Burgemeester aangaven dat het niet door mocht gaan. Dit naar aanleiding van een adviesbrief vanuit de VA die niet veel goeds voorspelde als het gevecht wel door zou gaan.

Ballin en Choppa halen uit naar de Vechtsportautoriteit

In de brief werd bijvoorbeeld aangegeven dat het gevaar op geweld extreem hoog zou zijn en werd er gezinspeeld op het feit dat er zelfs conflicten zouden zijn geweest die geleid zouden hebben tot meerdere moorden. Ook werd er gesproken over rivaliserende groepen drillrappers, notoire criminelen en activiteiten.

'Geen moordenaars!' Voorzitter Vechtsportautoriteit moet excuses aanbieden vinden rappers & Hoodfights Amsterdam

Nu het gevecht plaats heeft gevonden en er niets is voorgevallen eisen Ballin en Choppa excuses van de VA en voorzitter Herbert Dekkers. "Luister je kon een brief sturen met allerlei beschuldigingen. Die nergens op sloegen, wees nu een man en biedt je excuses aan", zeggen de rappers aan Dekkers.

Hoodfights groeien nog steeds in populariteit, maar zijn een doorn in het oog van de VA aangezien deze niet via een officiele bond worden gesanctioneerd. Toch worden deze in de regel gedoogd door lokale overheden en politie zolang er geen uitwassen plaatsvinden.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws