Geen kooigevecht voor Bellator kampioen vanavond: 'Oekraïne gaat voor' Nieuws
Nieuws

Geen kooigevecht voor Bellator kampioen vanavond: 'Oekraïne gaat voor'

Geen kooigevecht voor Bellator kampioen vanavond: 'Oekraïne gaat voor'

Yaroslav Amosov Bellator kampioen, stond gepland vanavond in Londen te vechten. In plaats daarvan zette hij zijn land Oekraïne op de eerste plaats en trok ten oorlog.

Hij had vandaag in Londen moeten zijn voor Bellator 281 om zijn kampioenschap weltergewicht te verdedigen tegen Michael Page. Echter voert Amosov een heel andere oorlog en wel tegen de Russen die zijn land zo verraderlijk aanvielen.

Land voor wereldtitel

,,Ik ben aan het ontspannen", zei Amosov kalm terwijl hij zijn verhaal doet. ,,Alles is goed, behalve het deel waar een oorlog gaande is. Waar er alleen maar lijken op straat liggen." In februari viel Rusland binnen, meteen bracht Amosov bracht zijn gezin in veiligheid voordat hij dagen later dienst nam in het leger. En kiest hij ervoor om zijn land te verdedigen boven zijn titel.

Na elf weken oorlog denkt Amosov niet aan het Bellator 281-gevecht van vanavond tussen Page en Logan Storley voor een tussentijdse titel tijdens zijn afwezigheid. ,,Het belangrijkste is dat de oorlog hier stopt", zei Amosov. ,,Het feit dat er hier verwoesting zal zijn of iets anders, het is nog steeds het beste land voor ons en het mooiste."

Langzaam aan

Gedurende de duur van zijn bijna drie maanden durende periode als lid van het Oekraïense leger, zijn er meer downs dan ups geweest. Maar zoals het er nu uitziet, is het genezingsproces begonnen. ,,Aan onze kant is er op dit moment geen gevechtsactie aan de gang", zei Amosov.

,,Het leven komt langzaam terug. Mensen komen terug. De winkels gaan open. Maar tegelijkertijd is er veel kapot militair materieel en verwoeste huizen, en het herinnert ons er allemaal aan dat we nog steeds midden in de oorlog zitten.

Wat een terugkeer naar Bellator betreft staat de deur daar open. Amasov krijgt alle steun die hij zich kan wensen van de organisatie en haar CEO Scott Coker. De Oekraïner zal ongetwijfeld terugkomen om zijn titel te claimen. Maar voorlopig gaat zijn land voor het goud van de titelriem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws