'Francis Ngannou wilde niet vechten!' Gepland duel gaat niet door Nieuws
Nieuws

'Francis Ngannou wilde niet vechten!' Gepland duel gaat niet door

'Francis Ngannou wilde niet vechten!' Gepland duel gaat niet door

Zhilei Zhang was bijna een bokswedstrijd tegen Francis Ngannou overeengekomen voor later deze maand.

De voormalige UFC kampioen Ngannou maakte in oktober zijn boksdebuut tegen Tyson Fury. Ondanks dat Francis Ngannou de wedstrijd inging als een enorme underdog, schokte hij bijna 'The Gypsy King'. De PFL-zwaargewicht scoorde een knockdown in de derde ronde en verwondde zelfs de Britse bokser.

Uiteindelijk liep de voormalige UFC-zwaargewicht kampioen nog steeds weg met een split-decision nederlaag. Echter, het was niet allemaal slecht nieuws voor Francis Ngannou. Het competitieve gevecht leverde hem een plaats op in de top tien van de WBC-zwaargewichtranglijst. Bovendien kreeg hij bijna nog een groot gevecht in december.

Waarom Ngannou Zhang's uitdaging voor december gevecht afwees

Eerder deze week onthulde Zhilei Zhang dat hij in gesprek was om op 23 december tegen Francis Ngannou te vechten. Die datum is nu bezet door Anthony Joshua vs. Otto Wallin en Deontay Wilder vs. Joseph Parker. Echter, de Saoedi's wilden oorspronkelijk dat de MMA-vechter snel terugkeerde om het evenement te headlinen.

"Er waren oorspronkelijk gesprekken om mij tegen Ngannou te laten vechten [op 23 december] en ik dacht, 'Oké, dat wordt een eitje voor mij, ik neem het aan'," verklaarde Zhilei Zhang aan MailSport over een potentieel boksgevecht met Francis Ngannou. "Maar Ngannou wilde het niet doen. En toen gebeurde wat je ziet. De grote namen begonnen binnen te komen zoals Joshua die de kaart vulde. En dat is wat er gebeurde."

Voorlopig heeft Ngannou nog geen terugkeer naar de ring of de kooi gepland. Echter, PFL-directeur Donn Davis heeft lang verklaard dat een potentieel gevecht met Deontay Wilder hun doel is voor 2024. Het zou zelfs kunnen gebeuren onder een gemengde regelset.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws