Francis Ngannou is spelbreker in Tyson Fury's grootse plan! 'Gaat nooit gebeuren' Nieuws
Nieuws

Francis Ngannou is spelbreker in Tyson Fury's grootse plan! 'Gaat nooit gebeuren'

Francis Ngannou is spelbreker in Tyson Fury's grootse plan! 'Gaat nooit gebeuren'

Francis Ngannou heeft de intentie om het spreekwoordelijke struikelblok te worden in Tyson Fury's grootse plannen.

Gisteren werd er een akkoord bereikt tussen de zwaargewicht kampioenen Fury en Oleksandr Usyk om een langverwachte bokswedstrijd te houden voor de onbetwiste titel in het Kingdom Arena in Riyadh, Saudi-Arabië. Queensberry Promotions verklaarde in een persbericht dat de datum van de strijd en andere details "te zijner tijd" zullen worden aangekondigd, hoewel ESPN meldde dat het evenement al op 23 december zou kunnen plaatsvinden.

Deze aankondiging komt slechts een maand voordat Fury gepland staat om het op te nemen tegen voormalig UFC-zwaargewicht kampioen Francis Ngannou op 28 oktober, ook in Riyadh. Het feit dat Fury akkoord gaat met nog een gevecht voordat hij de ring in stapt tegen Ngannou, spreekt boekdelen over hoe zelfverzekerd Fury is over zijn kansen tegen Ngannou.

Tyson fury gaat oktober niet halen

Ngannou heeft echter andere plannen. "Ik weet niet wat de minimale medische schorsing is in het boksen, maar ik begrijp echt niet hoe Tyson in december kan vechten na wat er zal gebeuren op 28 oktober," plaatste Ngannou op X (voorheen Twitter).

Zelfs als Ngannou, die zijn professionele boksdebuut maakt, erin slaagt om deze enorme verrassing te realiseren, zal hij niet tot kampioen worden gekroond, aangezien de geplande 10-ronde strijd niet om Fury's WBC-titel gaat. In dat onwaarschijnlijke geval kan Fury echter doorgaan met zijn gevecht om de onbetwiste titel tegen Usyk, hoewel het zeker veel van zijn glans zal verliezen.

Francis Ngannou zal Tyson Fury verslaan

Een confrontatie tussen Fury (33-0-1, 24 KOs) en IBF, WBA en WBO-titelhouder Usyk (21-0, 14 KOs) leek te gaan gebeuren op 29 april. Het gevecht viel echter in duigen toen beide partijen het niet eens konden worden over de verdeling van de prijzenpot voor een mogelijke rematch. Usyk, die twee opeenvolgende overwinningen op Anthony Joshua had behaald, ging verder zonder Fury en verdedigde zijn titels tegen Daniel Dubois op 26 augustus, waarbij hij hem in de negende ronde versloeg.

De sportwereld zal met ingehouden adem blijven wachten op verdere ontwikkelingen in deze verhitte rivaliteit tussen Ngannou en Fury, evenals op het langverwachte duel tussen Fury en Usyk, dat de boksfans over de hele wereld in vuur en vlam zet. We zullen de komende maanden ongetwijfeld getuige zijn van een reeks onvergetelijke gevechten in de ring. Blijf op de hoogte voor meer updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws