Usyk maakt filmdebuut! Naast 'The Rock' als legendarische MMA-vechter Nieuws
Nieuws

Usyk maakt filmdebuut! Naast 'The Rock' als legendarische MMA-vechter

Usyk maakt filmdebuut! Naast 'The Rock' als legendarische MMA-vechter

Oleksandr Usyk, de nieuwe onbetwiste zwaargewicht bokskampioen staat naar verwachting in oktober weer tegenover Tyson Fury. Maar voordat hij de boksring weer betreedt, waagt hij zich op een geheel nieuw terrein: acteren. Usyk heeft zich namelijk aangesloten bij de cast van "The Smashing Machine" een biografische film over de legendarische MMA-vechter Mark Kerr met Dwayne The Rock Johnson in de hoofdrol.

Usyk kruipt in de huid van PRIDE-icoon Igor Vovchanchyn

In de film, met Dwayne "The Rock" Johnson in de hoofdrol als de door drugs geplaagde MMA-vechter Kerr, zal Usyk de rol vertolken van PRIDE FC-legende Igor Vovchanchyn. Volgens IMDB zal Usyk te zien zijn als Vovchanchyn die in 1999 Kerr versloeg, hoewel de uitslag later ongeldig werd verklaard vanwege illegale knieën van Vovchanchyn. Vovchanchyn was een belangrijke figuur tijdens de opkomst van PRIDE en nam het op tegen de beste zwaargewichten in de sport.

Sterrencast met Hollywood-toppers en MMA-vechters

Usyk sluit zich aan bij een indrukwekkende cast. Zo is ook Academy Award- genomineerde Emily Blunt toegevoegd aan de film. Zij zal de rol van Kerr's langdurige vriendin en ex-vrouw Dawn Staples spelen. Daarnaast zal Bellator zwaargewicht kampioen Ryan Bader te zien zijn als UFC Hall of Famer Mark Coleman.

Usyk maakt filmdebuut! Naast 'The Rock' als legendarische MMA-vechter
Dwayne "The Rock" Johnson als de door drugs geplaagde MMA-vechter Mark Kerr

Biopic gebaseerd op documentaire over Mark Kerr's comebackpoging

The Smashing Machine is gebaseerd op een documentaire met dezelfde titel uit 2002 die Kerr volgt tijdens zijn poging om terug te komen in PRIDE. Kerr probeert zijn carrière in Japan nieuw leven in te blazen en de documentaire belicht zijn strijd tegen drugsgebruik met name pijnstillers. Kerr had uiteindelijk nog steeds problemen en zijn vriend en mentor Mark Coleman werd de eerste PRIDE Grand Prix kampioen door Vovchanchyn in de finale van 2000 knock-out te slaan.

De productie begint en de release in de bioscoop is gepland voor 2025.

A24 een onafhankelijke studio produceert de komende film waarin Benny Safdie de regie heeft. Nadat hij eerder samen met zijn broer Josh Safdie films maakte zoals Uncut Gems waar Adam Sandler in de hoofdrol speelde is dit zijn eerste soloproject. De opnames van The Smashing Machine zijn al begonnen en de film is gepland om in de bioscopen te verschijnen in ergens in 2025.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws