EXCLUSIEF: GLORY Kickboxing reageert op vertrek voormalig kampioen Sitthichai Nieuws
Nieuws

EXCLUSIEF: GLORY Kickboxing reageert op vertrek voormalig kampioen Sitthichai

EXCLUSIEF: GLORY Kickboxing reageert op vertrek voormalig kampioen Sitthichai
EXCLUSIEF: GLORY Kickboxing reageert op vertrek voormalig kampioen Sitthichai

Recentelijk werd bekend dat voormalig kampioen Sitthichai Sitsongpeenong GLORY Kickboxing achter zich liet. Voor het eerst reageert de top kickboks organisatie op zijn vertrek.

Sitthichai tekende recentelijk een contract bij de grootste vechtsport organisatie in Azië, ONE Championship. De Thaise vechter boekte grote successen bij GLORY Kickboxing en werd daar in 2016 wereldkampioen in het lichtgewicht door de Nederlander Robin van Roosmolen te verslaan. Sitthichai verdedigde maar liefst zeven keer zijn titel totdat hij hem bij de laatste poging verloor aan Marat Grigorian tijdens Glory 65: Utrecht in 2019.

Normaliter reageert GLORY niet op het vertrek van een van hun vechters. Toch om misverstanden te voorkomen liet de organisatie de redactie van Vechtsport Info weten naar buiten te willen treden. Mede-Oprichter van GLORY Scott Rudman geeft dan ook een verklaring af omtrent het vertrek van Sitthichai.

Soms zijn correcties nodig

"We maken er geen gewoonte van commentaar te geven op releases van vechters. Maar soms is het nodig om berichtgeving te corrigeren. Er waren veel onjuiste berichten rond Sitthichai Sitsongpeenong. Het was onze beslissing om Sitthichai van zijn contract te ontslaan '', zegt Scott Rudmann, medeoprichter van GLORY Kickboxing.

"GLORY is bezig om fans de gevechten te geven die ze willen zien tussen de beste vechters ter wereld. Op 's werelds grootste platform voor kickboksen. Op dit moment is er geen enorme interesse voor weer een rematch tussen Sitthichai en de lichtgewicht kampioen Marat Grigorian."

Een geweldige atleet

'Er komen frisse nieuwe kanshebbers voor Marat die hem die titel willen afnemen. In het licht daarvan en om eerlijk te zijn tegen Sitthichai, die een geweldige kampioen was terwijl hij de titel in bezit had, een geweldige atleet en een geweldige partner voor ons is Waren we blij om zijn ontslag te verlenen en hem nieuwe uitdagingen te laten zoeken. Hij houdt ook van vechten in Thailand en Zuidoost-Azië, waar we geen onmiddellijke plannen hebben voor een evenement. We wensen hem het beste. "

"Als je een professionele kickbokser bent die bij de beste atleten wil zijn, dan is GLORY waar je wilt zijn. Wij zijn waar de elite-vechters strijden en waar de fans naartoe gaan als ze op zoek zijn naar het beste ter wereld. Van tijd tot tijd laten we vechters gaan die uiteindelijk bij andere organisaties terecht komen. Dat is onderdeel van de sport en hoe we ons rooster gevuld houden met het beste talent voor de wedstrijden die we willen maken, "sluit Rudman af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws