Ex-coach slaat alarm! 'Bokskampioen zoek, waar hangt hij uit?' Nieuws
Nieuws

Ex-coach slaat alarm! 'Bokskampioen zoek, waar hangt hij uit?'

Ex-coach slaat alarm! 'Bokskampioen zoek, waar hangt hij uit?'

Manny Robles de voormalig coach van Andy Ruiz dringt er bij de Mexicaanse bokser op aan om zich weer in de strijd te mengen voor een wereldtitel.

Robles was in 2019 de spil achter de sensationele overwinning van Ruiz op Anthony Joshua, waarmee hij onverwachts de unified heavyweight wereldkampioen werd.

Feestvreugde leidt tot verlies titel

Helaas raakte de Mexicaan na deze overwinning verstrikt in de euforie en slaagde hij er niet in zich efficiënt voor te bereiden op de rematch in Saudi-Arabië. Zes maanden later verloor hij op punten en moest zijn titels afstaan.

Sinds die nederlaag in het Midden-Oosten heeft de voormalig kampioen slechts twee keer gevochten. In een interview met talkSPORT.com roept Robles Ruiz nu op om zich terug naar de top te vechten.

Waar is Andy Ruiz?

"Ik denk dat hij wel zou vechten in deze mix voor de wereldtitel in Saudi-Arabië," aldus Robles. "Maar waar is Andy? Dat is de vraag. Ik heb hem al jaren niet meer gesproken of gezien. Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat Andy allemaal uitspookt, zegt Robbles.

"Maar hij zou terug moeten komen en profiteren van deze kans die aan alle zwaargewicht boksers is geboden." De kans om in Saudi-Arabië te vechten en mee te doen in de mix, al die geweldige zwaargewicht kampioenen die tegen elkaar vechten."

Eén nederlaag mag je carrière niet bepalen

"Een nederlaag mag niet bepalend zijn voor de carrière van een bokser," vervolgt Robles. "Ik denk niet dat hij op basis van die ene nederlaag beoordeeld moet worden."

"Kijk naar Deontay Wilder, die ook zijn laatste gevecht verloor. Het lijkt erop dat hij misschien tegen Zhang gaat vechten. Het gaat niet om het verliezen, maar om de manier waarop je verliest, en dat je leeft om een andere dag te vechten."

Gesprekken met Wilder liepen op niets uit

Ruiz won in mei 2021 moeizaam op punten van Chris Arreola en versloeg Luis Ortiz een jaar later in september 2022 opnieuw op punten, waarbij hij hem twee keer neerhaalde.

Vorig jaar voerde de Mexicaanse bokser gesprekken met Deontay Wilder over een mogelijke WBC eliminator, waarmee hij stevig terug in de strijd om de wereldtitel zou zijn gekomen.

De onderhandelingen liepen echter op niets uit, waardoor de 34-jarige Ruiz buiten beeld is geraakt, ondanks het feit dat er juist nu meer dan ooit gevechten in de divisie worden georganiseerd.

Hij heeft momenteel geen terugkomstdatum op de agenda staan, maar zou ongetwijfeld een prominente rol spelen op wedstrijden in Saudi-Arabië als hij nieuwe hoogtepunten in zijn carrière nastreeft.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws