Rico Verhoeven last even vechtpauze in: 'Geeft terugkeerdatum' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Rico Verhoeven last even vechtpauze in: 'Geeft terugkeerdatum'

Rico Verhoeven last even vechtpauze in: 'Geeft terugkeerdatum'

Rico Verhoeven, de regerend Glory-kampioen in het zwaargewicht, zal voorlopig niet terugkeren in de ring. De Nederlandse topvechter neemt even pauze en verwacht eind dit jaar pas weer te vechten.

Grand Prix-winst en controverse

Het afgelopen jaar was er geen gebrek aan actie voor Verhoeven. In november 2023 maakte hij na ruim twee jaar zijn comeback met een overtuigende zege op Tariq Osaro. In maart dit jaar won hij de omstreden Glory zwaargewicht Grand Prix, een toernooi gekenmerkt door lotingsperikelen en een opstootje in de ring tussen Verhoeven en Jamal Ben Saddik.

Na deze hectische periode besluit Verhoeven om even pas op de plaats te maken. Twee gevechten in korte tijd blijken voor de 35-jarige Verhoeven net te veel van het goede. Dit in tegenstelling van andere Glory kampioenen zoals Donovan Wisse en Endy Semeleer die in 2023 tot drie keer toe hun titles verdedigden.

Rust en tijd voor andere zaken

"Ik verwacht niet eerder dan einde dit jaar terug te keren," aldus Verhoeven tegenover Sportnieuws.nl. "De Grand Prix was erg kort na mijn titelgevecht. En laten we eerlijk zijn, ik ben nu 35 jaar oud en dat telt mee."

Verhoeven, die recent zijn contract met Glory verlengde, benadrukt dat hij ondanks de lange pauze nog steeds gemotiveerd is om te vechten. "Ik verwacht nog zeker 2,5 jaar op hoog niveau te kunnen presteren," aldus de kampioen.

De lange afwezigheid van Verhoeven in de ring leidt tot kritiek van sommige fans maar ook experts. Zij vinden dat de kampioen zijn titel vaker moet verdedigen en de zwaargewicht divisie niet mag stilleggen. Verhoeven zelf geniet van de extra rust en tijd die hij heeft om te focussen op andere zaken, zoals acteren en zijn zakelijke carrière.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws