Nieuws

Ernstig zieke Robbie Hageman gaat weer boksen! 'Laatste keer'

Robbie Hageman (31) kijkt terug op een indrukwekkende carrière als tweevoudig wereldkampioen kickboksen.

Ondanks het feit dat hij al twee keer geopereerd is aan een tumor in zijn hoofd en artsen hem vertelden dat hij nog 'enkele jaren te leven heeft', geeft hij de moed niet op. Hij is naar Amerika gereisd om met dokters te spreken over de nieuwste behandelingsmethoden en heeft een crowdfund opgestart die al meer dan 105.000 euro in het laatje heeft gebracht.

Op 20 mei bokst Hageman zijn afscheidspartij in Eindhoven. "Geen angst maat. Jij zal helaas niet in God geloven, maar in de wetenschap. Laat dat nu net de mensen zijn die het hebben goedgekeurd (artsen)", reageert hij op een persoon die kritisch is op zijn beslissing om toch nog te gaan boksen.

Robbie Hageman nog een keer de boksring in

Hageman weet heel goed aan wie hij zijn bijzondere levensweg te danken heeft. "Hij vertelt dat als hij de kans had om iets op een billboard boven de weg te zetten, hij 'Jezus is de weg' zou laten drukken. Volgens hem kun je met Hem niet verdwalen, waardoor je op het juiste pad blijft."

Hageman heeft ook nog een boodschap voor de jongere generatie: "Doe iets met je geloof. Het enige waar ik oprecht spijt van heb is dat ik God niet eerder heb leren kennen." Met de boodschap: "Leven is Christus en sterven is winst" (Filippenzen 1:21) stapt Hageman toch de ring weer in.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws