Engste man klaar Iraanse Hulk te slopen: 'Explosief' (video) Nieuws
Nieuws

Engste man klaar Iraanse Hulk te slopen: 'Explosief' (video)

Engste man klaar Iraanse Hulk te slopen: 'Explosief' (video)

Martyn Ford weegt 315 pond voor het gevecht met de Iraanse Hulk op 2 april in de O2-arena. De Brit zal niet de zwaarste bokser ooit zijn die een ring instapt. Maar is klaar om te slopen.

De Britse ster zal het opnemen tegen zijn rivaal de Iraanse Hulk (echte naam Sajad Gharibi), in een clash die eerder werd bestempeld als de 'zwaarste wedstrijd in de boksgeschiedenis'. Ford heeft bevestigd dat hij momenteel 315 pond woog met iets meer dan drie weken tot zijn boksdebuut tegen de Iraanse Hulk, maar andere vechters hebben zwaarder gewogen

Ford, die ook bekend staat als 's werelds meest angstaanjagende man', is gedwongen zijn gewicht te verminderen. Nadat hij eerder een enorme 330 pond woog. ,,Vanochtend gewogen op 143 kg. Voel me geweldig in de aanloop naar dit gevecht, nog steeds krachtig, explosief en hard werkend aan snelheid", zegt Ford.

Monster gewichten

Ondanks het monsterlijke gewicht, zal Ford niet de zwaarste in de boksgeschiedenis zijn. De zwaarste bokser was de Amerikaan Dusty Nichols. Deze woog maar liefst 498 pond toen hij in 2010 tegen Deontay Wilder vocht. Nichols wordt gevolgd door Eric 'Butterbean' Esch die in 2010 met 426 pond naar de ring liep, gevolgd door Gabe Brown met 365 pond.

De 39-jarige gelooft dat zijn eerste bokswedstrijd een teken kan zijn van een carrière in de vechtsport, ook het MMA vechten trekt de Brit wel aan. ,,Ja 100 procent", zei Ford toen hem werd gevraagd naar een toekomst in vechten. ,,Voor mij is de MMA iets waar ik mezelf in wil testen en ik heb al met KSW (Poolse organisatie. red.), gesproken en dat is iets waar ze graag aan meewerken. "

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws