'Echte kampioen!' Regian Eersel is net zo goed als Rico Verhoeven Nieuws
Nieuws

'Echte kampioen!' Regian Eersel is net zo goed als Rico Verhoeven

'Echte kampioen!' Regian Eersel is net zo goed als Rico Verhoeven

Regian Eersel bleef zijn nalatenschap versterken in ONE Championship at ONE op Prime Video 3 op 21 oktober. Door het inaugurele ONE lichtgewicht Muay Thai-kampioenschap te claimen werd de Amsterdammer titelhouder in twee sporten bij de organisatie.

De ONE lichtgewicht kickbokskampioen behaalde een strakke split-decision overwinning op Sinsamut Klinmee in het co-main event van ONE's nieuwste live spektakel. Maar als je het de Nederlands-Surinaamse superster vraagt, was er nooit een twijfel over wie de kooi zou verlaten met de Muay Thai-titel.

“Naar mijn mening was het geen close fight. Als je het gevecht zag, denk ik dat ik hem de eerste twee ronden echt aan het testen was. En ik denk dat ik vanaf de derde, vierde en vijfde ronde de druk heb uitgeoefend, en je zag zijn gezicht aan het einde van het gevecht", zei Eersel.

Op zelfde hoogte als Rico Verhoeven

Eersel is wellicht in ons land niet zo bekend als Glory Kampioen Rico Verhoeven, toch staat hij op dezelfde hoogte. ,,Dat wij een vechter niet in Nederland zien knokken zegt niet dat deze wereldfaam heeft. Dit is zeker het geval bij Eersel, echter pakt de mainstream media en kranten hem niet op zoals anderen vechters als Verhoeven", aldus Alex Kowalski kickboks redacteur (lees verder onder video).

.

,,Deze worden sowieso pas wakker als Rico of Badr en nu Alistair moeten vechten. Jammer want kickboksers zoals Eersel verdienen zeker een podium. Maar op de een of andere manier pakt men alleen de kersen op de taart" Wat Eersel zelf betreft; ,,Twee titels, het was een van mijn levensdoelen, en ik heb het gedaan. Je moet me nu kampioen-kampioen noemen", aldus Eersel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws