DWERG: Hasbulla oorzaak ruzie UFC'ers Cejudo en Sterling - Vechtsport Info
Home / Nieuws / DWERG: Hasbulla oorzaak ruzie UFC’ers Cejudo en Sterling

DWERG: Hasbulla oorzaak ruzie UFC’ers Cejudo en Sterling

Henry Cejudo (links) met Hasbulla (midden) Aljamain Sterling (rechts)

Hasbulla Magomedov de één meter hoge social media sensatie uit Dagestan veroverde niet alleen de harten van de vecht fans wereldwijd. Maar hij is nu ook de reden achter de laatste verbale ruzie tussen UFC-vechters Henry Cejudo en Aljamain Sterling.

Sinds Hasbulla aan populariteit won dankzij de promoclip voor zijn aanstaande gevecht tegen de Kazachstaanse rapper Abdu Rozik, die qua lengte niet onder doet voor Hasbulla, stappen veel bekende vechters in op de hype. Hasbulla die wordt gepromoot door de Dagestani MMA-vechter Asxab Tamaev, ook bekend als de “Russische KGB Hulk”, kan rekenen op steun van een paar grote namen.

Hasbulla, die onder andere UFC-ster Conor McGregor uitdaagde is natuurlijk maar een gimmick en acteer rol. Toch pakken vechters hun kans via Hasbulla om hun rivalen af te branden tot op de grond. Zo ook tussen Cejudo en Sterling. Cejudo deelde een korte clip op Twitter met Hasbulla en Tamaev, waar hij Hasbulla’s toekomstige carrière in de UFC bespreekt.

Dwerg

De 18-jarige, die een grote gretigheid toont om in de Octagon te stappen is voor Cejudo een kans tegen Sterling. Hoewel dit natuurlijk allemaal een act van Hasbulla en Tamaev is, zei dat Cejudo dat Hasbulla zijn acteerlessen had gekregen van Sterling ,,Ik moet toegeven dat Hasbulla Magomedov een goede acteur is”, schreef Cejudo. ,,Al die lessen van sterling werpen hun vruchten af.”

Sterling was echter niet klaar om dit zo gemakkelijk te schuiven. Kort na Cejudo’s tweet reageerde de 31-jarige met een opmerking, waarbij hij Cejudo op de korrel nam door zijn lengte en vergeleek deze met Hasbulla die lijdt aan dwerggroei. ,,Probeer je nu niet uit het gevecht met Hasbulla te onttrekken. Eindelijk iemand in je eigen lengte maar je bent nu eenmaal een wegloper!” schreef Sterling.

Bekijk ook

UFC knokker Nate Diaz klaagt: ‘Ik wil vechten’

Diaz is lid van de UFC-selectie sinds 2007

‘Rico tegen Jamal de BESTE partij om te maken’ (video)

Er is al veel gezegd en geschreven over de rivaliteit tussen Verhoeven en Ben Saddik.

Snelle actie! Scheids voorkomt bloedbad na ‘KO’ (video)

Een geluk dat de scheids goed bij zijn positieven was

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page