Corruptie onderzoek: Olympisch boksen 2016 in opspraak Nieuws
Nieuws

Corruptie onderzoek: Olympisch boksen 2016 in opspraak

Corruptie onderzoek: Olympisch boksen 2016 in opspraak

AIBA zal een onderzoek starten naar mogelijke corruptie tijdens de laatste Olympische Spelen van 2016. Het zal worden geleid door professor Richard McLaren van Global Sport Solutions. Deze staat bekend om zijn onderzoek naar beschuldigingen van door de staat gesponsorde doping door de Russische Federatie.

Het onderzoek naar het boksen op Rio 2016 zal in twee fasen plaatsvinden, te beginnen met de scheidsrechters en jurering op dat toernooi en vervolgens de activiteiten van de personen die betrokken zijn bij het management en de administratie van AIBA, om te bepalen of er sprake is van corruptie.

Foute beslissingen

,,Boksen heeft een lange geschiedenis van twijfelachtige activiteiten. Er zijn meerdere onderzoeken in het verleden naar de sport geweest die ofwel niet zijn voltooid of waarop actie is ondernomen. Het is tijd voor boksen om de bladzijde om te slaan, maar dat kan niet zonder een volledige verantwoording van vermeend wangedrag", aldus McLaren.

Er waren enkele boksers die benadeeld leken tijdens de spelen van 2016 zoals Joe Joyce. Deze had had volgende de meeste waarnemers zeer veel pech om te zien dat de beslissing in het voordeel van Tony Yoka was in de Olympische superzwaargewicht finale. Hij zou graag zien dat zijn zilveren medaille opgewaardeerd wordt naar goud. De eerste fase van het rapport wordt naar verwachting in augustus van dit jaar uitgebracht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws