Dit is de echte koning van het kickboksen? 'Topgevecht zal het moeten bewijzen' Nieuws
Nieuws

Dit is de echte koning van het kickboksen? 'Topgevecht zal het moeten bewijzen'

Dit is de echte koning van het kickboksen? 'Topgevecht zal het moeten bewijzen'

Roman Kryklia wordt door fans van ONE Championship over de hele wereld beschouwt als de ware heerser van de ring, vergelijkbaar met de bekende Rico Verhoeven van Glory. Kryklia's indrukwekkende record, zijn overwinningen en zijn titels in verschillende gewichtsklassen hebben hem tot een icoon in de sport gemaakt.

Roman Kryklia, geboren op 11 oktober 1991 in Oekraïne, heeft zich snel opgewerkt in de wereld van het kickboksen. Met een lengte van 2,00 m en een bereik dat zijn tegenstanders vaak overweldigt, heeft Kryklia zich bewezen als een geduchte tegenstander in zowel de zwaargewicht als de lichtzwaargewicht divisies.

Dit weekend krijgt Kryklia de kans zich te bewijzen als koning van de Muaythai als hij tijdens of ONE Fight Night 17 tegen Alex "The Viking" Roberts vecht voor de inaugurele ONE Zwaargewicht Muay Thai Wereldtitel.

Vergelijking met Rico Verhoeven

Kryklia's lijst van prestaties is indrukwekkend. Hij is de huidige ONE Lichtzwaargewicht Kickbokswereldkampioen en heeft in zijn carrière meerdere titels op zijn naam geschreven. Zijn overwinningen spreken voor zich, met een record van 49 overwinningen uit 57 gevechten, waarvan 28 door knock-out.

De vergelijking met Rico Verhoeven, de gevierde kampioen van Glory, is onvermijdelijk. Verhoeven, bekend om zijn dominantie in de zwaargewicht divisie, heeft een vergelijkbaar indrukwekkend record.

Kryklia's prestaties in verschillende gewichtsklassen en zijn huidige status als kampioen hebben hem in de ogen van veel fans op gelijke voet geplaatst met Verhoeven.

Wat maakt Kryklia uniek?

Kryklia's unieke combinatie van techniek, kracht en strategie maakt hem een uitzonderlijke vechter in de ring. Zijn vermogen om tegenstanders te domineren en zijn consistente prestaties hebben hem de respect en bewondering van kickboksfans over de hele wereld opgeleverd.

Roman Kryklia info en vechtrecord

Geboortedatum 11 oktober 1991
Nationaliteit Oekraïens
Lengte 2,00 m
Gewichtsklasse Zwaargewicht, Superzwaargewicht, Lichtzwaargewicht
Totaal gevechten 57
Overwinningen 49
- Door knock-out 28
Verliezen 7
No contest 1
Titels ONE Lichtzwaargewicht Kickbokswereldkampioen, 2015 SUPERKOMBAT World Grand Prix runner-up, Kunlun Fight 80 en K-1 World GP 2016 Belgrado winnaar
Ranglijst #3 zwaargewicht kickbokser ter wereld door Combat Press (september 2022)

Rico Verhoeven info en vechtrecord

Geboortedatum 10 april 1989
Nationaliteit Nederlands
Lengte 1,96 m
Gewichtsklasse Zwaargewicht
Totaal gevechten 71
Overwinningen 61
- Door knock-out 20
Verliezen 10
Titels Glory Zwaargewicht Kampioen, professioneel sinds 2004, deelnemer aan K-1, It's Showtime en SUPERKOMBAT
Ranglijst Continu #1 zwaargewicht kickbokser ter wereld door Combat Press sinds september 2014

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws