UFC ster McGregor maakt eindelijk comeback: 'De Ierse reus is terug' Nieuws
Nieuws

UFC ster McGregor maakt eindelijk comeback: 'De Ierse reus is terug'

UFC ster McGregor maakt eindelijk comeback: 'De Ierse reus is terug'

De langverwachte terugkeer van Conor McGregor in de weltergewicht divisie (77 kg) is eindelijk een feit! De Ierse superster en voormalig kampioen in twee gewichtsklassen staat tegenover Michael Chandler in het vijf ronden tellende hoofdevent van UFC 303. Deze knaller vormt de afsluiting van International Fight Week 2024 op 29 juni in T-Mobile Arena, Las Vegas.

McGregor's terugkeer na blessure en The Ultimate Fighter

De aankondiging van dit gevecht werd gedaan tijdens de persconferentie na afloop van UFC 300 op zaterdagavond. Voor McGregor was dit een langgekoesterde wens. De Ier leed een vernietigende blessure in zijn laatste optreden een gevecht tegen Dustin Poirier op UFC 264 dat eindigde met een gebroken been. De blessure hield McGregor lang aan de zijlijnvmaar hij plande zijn terugkeer vorig jaar toen hij tekende als coach voor The Ultimate Fighter 31 tegenover niemand minder dan Chandler.

Seizoenen van The Ultimate Fighter gingen voorbij en McGregor bleef afwezig, voornamelijk omdat hij zich niet opnieuw had aangemeld voor het anti-dopingprogramma van de UFC. Pas in oktober vorig jaar meldde McGregor zich weer aan voor dopingcontrole. Na de verplichte zes maanden durende testperiode is hij sinds maart weer vrij om te vechten.

De afgelopen weken gingen er geruchten dat McGregor Chandler zou treffen op UFC 300, maar hij had een eerdere toezegging om de nieuwe Road House remake op Amazon te promoten, zijn eerste hoofdrol in een speelfilm. Dit promotieschema zou vechten op UFC 300 bijna onmogelijk hebben gemaakt.

Chandler klaar om grootste naam in UFC te verslaan

Wat Chandler betreft, de voormalige Bellator lichtgewicht kampioen wacht al meer dan een jaar op het McGregor-gevecht. Zijn laatste optreden was in november 2022, toen hij een nederlaag op submission leed tegen Dustin Poirier, waarmee zijn algehele UFC-record zakte naar 2-3.

Chandler hoopt in juni weer op het goede spoor te komen door de grootste publiekstrekker in de UFC-geschiedenis uit te schakelen. In de komende weken worden meer gevechten aangekondigd voor de pay-per-view van juni.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws