Bokskampioen Usyk in leger Oekraïne! 'Joshua rematch  in gevaar' Nieuws
Nieuws

Bokskampioen Usyk in leger Oekraïne! 'Joshua rematch in gevaar'

Bokskampioen Usyk in leger Oekraïne! 'Joshua rematch  in gevaar'

Anthony Joshua's rematch met Oleksandr Usyk staat op de tocht. De Oekraïense bokser zou zich naar verluidt bij het leger in zijn land hebben gevoegd in de strijd tegen Rusland.

Men dacht dat de gesprekken voor de langverwachte rematch van tussen Usyk en Joshua in een vergevorderd stadium waren. Maar de huidige uitzonderlijke omstandigheden zouden de plannen kunnen veranderen. De Oekraïense regering heeft de burgers van Kiev opgeroepen om de stad te helpen verdedigen terwijl de Russische troepen blijven oprukken (lees verder onder Instapost).

Het lijkt er op dat Usyk die naar zijn thuisland gevlogen is zich zal voegen bij bokslegendes de gebroeders Vitali en Wladimir Klitschko. Vitali is de burgemeester van Kiev en broer Wladimir heeft gezworen de Russen zijn land uit te slaan. Usyk behaalde in september een unanieme overwinning op Joshua, toen het paar tegenover elkaar stond in het Tottenham Hotspur Stadium.

Geld boeit niet

De bokser zet nu miljoenen aan de kant om te strijden voor de vrijheid van zijn land. En terwijl duizenden proberen het land te ontvluchten, is hij een van de Oekraïense sportsterren die in actie komen om zich te verzetten tegen de agressie van Rusland.

,,Ik was aan het trainen, maar ik ben terug, ik ben thuis. Vrienden, we moeten ons verenigen omdat het nu een moeilijke tijd is en ik ben erg emotioneel en maak me zorgen over mijn land en onze mensen", zegt Usyk. ,,Vrienden, we moeten deze oorlog stoppen; wij allemaal samen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws