Boksheld Manny Pacquiao gaat voor Filipijns presidentschap Nieuws
Nieuws

Boksheld Manny Pacquiao gaat voor Filipijns presidentschap

Boksheld Manny Pacquiao gaat voor Filipijns presidentschap

Manny Pacquiao (42) de Filipijnse boksheld is in de running om president van zijn land te worden. De legende heeft zich kandidaat gesteld na te zijn voorgedragen. Als Pacquiao wordt gekozen zal hij de eerste boksende president van een land zijn.

Dat Pacquiao ooit eens verkiesbaar zou zijn als president lag in de lijn der verwachting. Er was al langer sprake van het feit dat de topbokser die al senator is de hoogste positie van zijn land zou willen bekleden.

Knokken voor de armen

In de Filipijnen wordt Pacquiao als een ware held gezien, de bokser is niet bepaald gierig en helpt met de miljoenen die hij verdient de armen in het land. Zo liet hij al een compleet dorp bouwen voor daklozen. ,,Ik ben een vechter en zal altijd blijven vechten", zei Pacquiao nadat hij genomineerd werd.

Om daadwerkelijk president te worden zal Pacquiao langs de zittende beruchte Rodrigo Duterte moeten. Deze staat bekend om zijn lik op stuk beleid en heeft een harde lijn tegen onder andere drugs dealers. Deze worden veelal niet gespaard nadat Duterte de politie vrij spel gaf te schieten om te doden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws