🎥 Bareknuckle Bokser slaat 78-jarige man onderuit: Krijgt 19 maanden cel Nieuws
Nieuws

🎥 Bareknuckle Bokser slaat 78-jarige man onderuit: Krijgt 19 maanden cel

🎥 Bareknuckle Bokser slaat 78-jarige man onderuit: Krijgt 19 maanden cel

In een schokkend incident dat zich afspeelde in een pub in Manchester, viel de 35-jarige bareknuckle bokser Douglas Joyce een weerloze 78-jarige man aan.

Dit gewelddadige moment, vastgelegd op video, leidde tot ernstige verwondingen bij het slachtoffer. Joyce, die een grote gouden ring droeg tijdens de aanval, verhoogde hiermee de impact van zijn slagen, wat resulteerde in aanzienlijke schade aan het gezicht van de man.

De rol van de rechtbank

Naar aanleiding van dit incident werd Joyce recentelijk door de Manchester Crown Court veroordeeld tot een gevangenisstraf van 19 maanden. De aanval, die plaatsvond op 23 oktober 2022 rond 22.00 uur, werd door de Greater Manchester Police onderzocht.

Op basis van CCTV-beelden die werden vrijgegeven werd Douglas Joyce geïdentificeerd als de primaire dader. Hij bekende schuldig te zijn aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en werd dienovereenkomstig berecht.

Reacties en gevolgen

Detective Constable Natalie Hollows beschreef Joyce als een problematisch individu met de intentie om een kwetsbare oudere man te intimideren en pijn te doen. Ze uitte haar tevredenheid over het feit dat Joyce verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn daden en hoopte dat hij tijdens zijn gevangenschap zou reflecteren op de impact van zijn acties.

Betrokkenheid van de familie Joyce

Opmerkelijk is dat ook Joyce's vader, John Joyce (63), betrokken was bij het incident. Hij ontving een gemeenschapsstraf van 18 maanden voor zijn deelname aan de aanval. De Joyce-familie, bekend binnen de reizigersgemeenschap in het VK, heeft door dit incident publieke verontwaardiging opgewekt.

De relatief milde straffen hebben geleid tot publieke verontwaardiging, waarbij velen hun teleurstelling uiten over de reactie van het rechtssysteem op een dergelijke brute aanval op een weerloze oudere persoon. Dit incident werpt een schaduw over de gemeenschap en roept vragen op over gerechtigheid en bescherming van kwetsbare individuen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws