Alistair Overeem wil de jeugd van de ondergang redden! 'Vechtsporticoon geeft vol gas' Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem wil de jeugd van de ondergang redden! 'Vechtsporticoon geeft vol gas'

Alistair Overeem wil de jeugd van de ondergang redden! 'Vechtsporticoon geeft vol gas'

Alistair Overeem het Nederlandse vechtsporticoon is sinds kort lijstduwer voor politieke partij BVNL en stelt voor om de gymlessen op basisscholen en voortgezet onderwijs te verdubbelen.

De richtlijnen voor voldoende beweging worden niet gehaald door een groot deel van de jeugd. Met dit plan zouden scholen van twee naar vier uur gym per week gaan, een verandering die een sterkere samenwerking tussen scholen en sportverenigingen vereist. Deze samenwerking zou jongeren niet alleen actiever maken maar ook de druk op de gezondheidszorg verminderen en zorgkosten verlagen.

Herinvoering van Schoolzwemmen

Het voorstel van Overeem omvat ook de terugkeer van zwemlessen in het schoolprogramma, iets dat tot 1985 standaard was. Gezien het aantal verdrinkingen onder kinderen zonder zwemdiploma en de gezondheidsvoordelen van zwemmen, ziet het vechtsporticoon dit als een essentiële stap. Hij bekritiseert ook de hoge kosten en lange wachtlijsten voor zwemlessen die nu prevaleren.

Focus op Preventie

Preventie is het kernwoord in het nieuwe beleid, met een reeks maatregelen om gezond leven te bevorderen, zoals het stimuleren van fietsgebruik, kennismakingstrainingen bij sportscholen en het aanmoedigen van gezonde voeding door bijvoorbeeld de BTW op groente en fruit af te schaffen. Ook wil Overeem de jeugd wegkrijgen van hun mobieltjes.

"In de hoofdstad bereikt ongeveer 60 procent van de jongeren niet de aanbevolen hoeveelheid fysieke activiteit. Als reactie hierop stelt BVNL voor om de verplichte lichamelijke opvoeding op basisscholen en middelbare scholen te verhogen van gemiddeld twee naar vier uur per week. Bovendien benadrukt de partij de noodzaak voor meer investeringen in sportfaciliteiten, gezien het huidige tekort aan gymzalen," aldus Overeem.

Campagne voor Gezondheid en Bewustzijn

Overeem is actief op het campagnepad om zijn boodschap over te brengen. Hij plant bezoeken aan jongerencentra om de jeugd te wijzen op de gevolgen van telefoongebruik en zal aanwezig zijn bij lezingen en discussies over de belangrijkste thema's en oplossingen om Nederland gezonder te maken.

Deze initiatieven wijzen op een groeiende bezorgdheid over de gezondheid van jongeren en de wens om actie te ondernemen voor een gezondere toekomst. Want een ding is duidelijk als er niets gebeurt stomen veel jongeren op hun ondergang af.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws