Aanslag op ex-Glory kickbokser: 'Arrestaties na schokkende ontwikkelingen' Nieuws
Nieuws

Aanslag op ex-Glory kickbokser: 'Arrestaties na schokkende ontwikkelingen'

Aanslag op ex-Glory kickbokser: 'Arrestaties na schokkende ontwikkelingen'

De politie heeft gisteren een belangrijke doorbraak bereikt in het onderzoek naar een schietpartij die in december vorig jaar plaatsvond bij een sportschool in Breda. Twee jonge mannen, respectievelijk 21 en 20 uit Loosdrecht en Rotterdam, zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij dit gewelddadige incident.

Deze schietpartij, die zich voordeed bij het bekende Hemmers Gym waar een aantal bekende vechters trainen, had als doelwit de bekende Poolse MMA-vechter en voormalige Glory kickbokser Arek Wrzosek en diens sparringpartner.

Beide atleten, die net hun training hadden afgerond en op het punt stonden in hun auto te stappen, werden beschoten maar, wonder boven wonder, zij liepen geen verwondingen op.

Vluchtende dader

Na de daad nam de schutter de benen. Uit onderzoek blijkt dat de dader zich mogelijk heeft omgekleed na de schietpartij. Hij zou zijn aangekomen in een gehuurde Toyota Yaris en is vervolgens gevlucht in een Opel Corsa. Dit detail, samen met de vlucht van de schutter, voegt een laag van mysterie toe aan de zaak.

Aanslag op ex-Glory kickbokser: 'Arrestaties na schokkende ontwikkelingen'

Cruciale tips na televisieaandacht

Het incident werd breed uitgemeten in de media zoals Opsporing Verzocht die een video deelde van de daders. Dit resulteerde in tien waardevolle tips die de politie ontving en die uiteindelijk leidden tot de arrestatie van de twee verdachten.

arek wrzosek

Motieven achter de aanslag

Hoewel de exacte motieven achter de aanslag nog moeten worden onthuld, is duidelijk geworden dat de sportschool zelf niet het doelwit was. Wrzosek ontkende zelf het doelwit van de aanslag te zijn geweest.

Verdere details worden verwacht na het verhoor van de verdachten, wat licht zal werpen op de redenen achter deze gewelddadige actie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws