Waarom Alex Pereira de volgende UFC-kampioen in twee divisies wordt MMA Nieuws
MMA Nieuws

Waarom Alex Pereira de volgende UFC-kampioen in twee divisies wordt

Waarom Alex Pereira de volgende UFC-kampioen in twee divisies wordt

Alex Pereira is een voormalig Glory Kickboxing-kampioen in twee divisies en de eerste in de organisatie. Hij staat vooral bekend om twee dingen: het bezit van misschien wel de krachtigste linkse hoek in MMA en het verslaan van voormalig UFC middengewicht kampioen Israel Adesanya.

De twee vechter kruisten voor het eerst de degens in de kickboksring, maar hun derde gevecht vond plaats in de UFC-kooi. Met zijn nieuw veroverde middengewicht kroon lijkt Pereira de volgende UFC-kampioen in twee divisies te worden. Hij staat op het punt om de licht-zwaargewicht divisie te veroveren, waar Israel Adesanya faalde. Met absolute knock-out kracht in zijn achterzak heeft Pereira een nucleaire optie waarop hij kan vertrouwen om zijn wedstrijden te beëindigen.

Alex Pereira zal geen lengte nadeel hebben

Een andere zorg die vechters die zwaarder worden hebben, is of ze groot genoeg zullen zijn om het op te nemen tegen hun nieuwe tegenstanders. Dit is een belangrijk onderdeel geweest van de strijd van Darren Till sinds hij debuteerde op middengewicht. De Engelsman mist het formaat en de kracht om het op te nemen tegen de meeste opponenten. Hetzelfde kan niet gezegd worden van Pereira.

De regerend kampioen is een torenhoge vechter wiens fysieke afmetingen overeenkomen met de nieuw gekroonde kampioen Jamahal Hill. Zowel 'Poatan' als Hill zijn langer dan de meeste vechters. Maar het is niet alleen zijn lengte en bereik die goed passen bij licht zwaargewicht. De lichaamsbouw van de Braziliaanse power-puncher is zo breed en zo zwaar als nodig is voor succes. Hij werd al tweevoudig kampioen kickboksen.

Een van de belangrijkste onderdelen van Alex Pereira's nalatenschap als vechter is het ongekende succes dat hij genoot als kickbokser. Hij werd de allereerste kampioen in twee divisies bij Glory Kickboxing, de toporganisatie in de kickbokswereld. Als hij probeert om zwaarder te worden, zal dat niet de eerste keer zijn. Pereira heeft eerder lichte zwaargewichten uitgedaagd en is op historische wijze geslaagd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws