Het risico van sporten op een lege maag! 'Pas goed op' Nieuws
Nieuws

Het risico van sporten op een lege maag! 'Pas goed op'

Het risico van sporten op een lege maag! 'Pas goed op'

Sommige mensen beweren dat het sporten op een lege maag je helpt om meer vet te verbranden, of dat het je insulinegehalte verlaagt. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat dit waar is.

Omdat je geen energie uit koolhydraten haalt, zul je waarschijnlijk meer moe worden tijdens het sporten als je op een lege maag traint. Je lichaam heeft energie nodig om je spieren te laten werken en als je geen energie uit koolhydraten haalt, kan je lichaam de energie halen uit je eigen spieren, wat kan leiden tot spierverlies. Ook kan het risico op een blessure toenemen. Daarnaast kunnen mensen die op een lege maag trainen een lage bloedsuikerspiegel krijgen, wat kan leiden tot duizeligheid, misselijkheid en een verminderde mentale prestatie.

Volgens professor Asker Jeukendrup, voedingsexpert bij het NOC*NSF, kan sporten op een lege maag wel het vetmetabolisme verbeteren. "Wanneer we een inspanning leveren, hebben onze lichamen twee brandstoffen tot hun beschikking: vetten en koolhydraten", zegt deze in het AD vandaag.

Wat doet intermittent fasting met je lichaam?

Om af te vallen is het stimuleren van de vetverbranding minder belangrijk dan je minder calorieën tot je nemen. Intermittent fasting is bijvoorbeeld een manier om dit te doen, maar het is niet de enige of beste methode. Volgens Jeukendrup is het belangrijkste dat je een manier kiest die je het langst kunt volhouden. Of je nu kiest voor intermittent fasting of een andere methode om minder calorieën binnen te krijgen, het resultaat blijft hetzelfde bij het sporten.

Sporten op een lege maag kan dus gevolgen hebben voor je gezondheid. Hoewel sommige mensen er baat bij kunnen hebben, is het belangrijk om je lichaam voldoende energie te geven om je spieren te voeden en je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Voordat je besluit om op een lege maag te gaan sporten, is het aan te raden om eerst je arts te raadplegen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws