'Vuile naaistreek!' UFC-ster ontslaat coach op staande voet tijdens live video opnames MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Vuile naaistreek!' UFC-ster ontslaat coach op staande voet tijdens live video opnames

'Vuile naaistreek!' UFC-ster ontslaat coach op staande voet tijdens live video opnames

Henry Cejudo, de voormalige kampioen in twee divisies, heeft besloten om afscheid te nemen van zijn langdurige coach Eric Albarracin in de aanloop naar zijn gevecht tegen Merab Dvalishvili bij UFC 298 op zaterdag in Anaheim, Californië. Deze stap is onderdeel van Cejudo's inspanningen om zijn team te verkleinen en de zaken eenvoudiger te houden voor zijn terugkeer.

"Je was bij me voor mijn laatste Olympische trials, en je bent er altijd voor me geweest, maar op dit moment wil ik je laten weten dat ik voor dit kamp specifieke coaches wegdoe – en dat ben jij ook," zei Cejudo tegen Albarracin tijdens de UFC's "Countdown" preview show. Albarracin, die met Cejudo heeft gewerkt sinds zijn worsteldagen, lang voordat hij professioneel begon met MMA, is een van de meerdere personen die Cejudo heeft laten gaan in een poging om zijn teamgrootte te reduceren.

Een nieuwe benadering voor Cejudo's trainingskamp

Cejudo, die nog steeds traint bij Fight Ready in Arizona, benadrukte de noodzaak om zijn team te verkleinen en de zaken simpeler te houden voorafgaand aan UFC 298. "Soms word je te dicht bij iemand en mensen worden gewoon te comfortabel. ... Op dit moment, wat ik wil doen in dit trainingskamp, is het strikt zakelijk houden."

De 36-jarige Cejudo keert terug naar actie na zijn mislukte poging om de UFC bantamgewicht titel te veroveren in mei 2023 in een competitief gevecht tegen toenmalig kampioen Aljamain Sterling. Het was zijn eerste gevecht sinds hij in mei 2020 met pensioen ging na een bantamgewicht titelwinst over Dominick Cruz.

De fans zijn het niet eens met de beslissing van Cejudo en vinden het een naaistreek. Met deze nieuwe benadering en focus op zijn carrière, is Cejudo vastbesloten om een sterke comeback te maken bij UFC 298, waarbij hij hoopt op succes in de octagon met een vernieuwd en gestroomlijnd team achter zich.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws