UFC Kampioen weigert hoofdpartij organisaties 300ste jubileum event MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC Kampioen weigert hoofdpartij organisaties 300ste jubileum event

UFC Kampioen weigert hoofdpartij organisaties 300ste jubileum event

Tijdens een interview met Submission Radio onthulde Jon Jones dat hij benaderd was door de organisatie met de hoop dat hij gezond genoeg zou zijn om in de hoofdact van UFC 300 te vechten.

Jones, die zich moest terugtrekken uit UFC 295 afgelopen november vanwege een gescheurde borstspier en eerder dit jaar ook een elleboogoperatie onderging, verwacht opnieuw geboekt te worden tegen Miocic zodra hij volledig gezond is, maar niet voor UFC 300.

Jones' besluit en toekomstige gevechten

"Ik kreeg een telefoontje van Hunter Campbell, een van de hoofdadvocaten van de UFC, die me vroeg, hij zei, 'Jon, ik weet dat het nog maar negen weken weg is, maar als er enige kans is dat je je er klaar voor voelt, zou het geweldig nieuws zijn voor de gemeenschap dat je terugkomt en een van de grootste evenementen ooit leidt.' Zo vereerd als ik ben voor de kans, denk ik gewoon niet dat ik er klaar voor zal zijn. Ik word ouder en ik heb nog maar een paar evenementen te gaan, en ik wil mijn alles geven aan die evenementen en ervoor zorgen dat ik 100% terugkom," zei Jones.

UFC 300 vindt plaats op 13 april in de T-Mobile Arena in Las Vegas. De kaart bevat een "BMF" titelgevecht tussen Justin Gaethje en Max Holloway, terwijl Weili Zhang haar strooigewicht kroon verdedigt tegen Xiaonan Yan. Daarnaast zal Charles Oliveira het opnemen tegen Arman Tsarukyan in een vijfrondige titel eliminator in het lichtgewicht. UFC CEO Dana White heeft een top headliner geteased, maar tot nu toe is er niets bevestigd in dat opzicht.

Heen en weer gepraat

Hoewel Jones niet de held kan zijn voor UFC 300, gaf hij wel enigszins goed nieuws over de status van zijn vechtcarrière. Jones had eerder aangegeven dat hij na het gevecht tegen Miocic zou kunnen stoppen, maar hij leek meer open te staan voor een toekomstige boeking tegen interim zwaargewicht koning Tom Aspinall tijdens zijn meest recente interview. Aspinall heeft de afgelopen maanden herhaaldelijk gevraagd om een kans om tegen Jones te vechten, zowel in interviews als op sociale media. Dat leidde vorige maand tot wat heen en weer gepraat tussen Jones en Aspinall.

"Ik ga baseren of ik doorga met vechten op hoe ik het doe tegen Stipe, hoe ik herstel van deze blessure," zei Jones. "Ik zou Stipe kunnen wegblazen of het zou een absolute oorlog kunnen zijn. Ik voel dat ik het stap voor stap moet nemen voordat ik zie wat ik hierna doe. Het gevecht tegen Tom is zeker niet van tafel. Vooral met hoe ik me heb gevoeld hier buiten. Ik voel me totaal verjongd en opnieuw energiek gewoon door rond al deze fans te zijn. Ik kan gewoon niet weglopen. De bal rolt in een zeer positieve richting voor de carrière om door te gaan."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws