'Vieze gewoonte!' Conor McGregor wil verbod in het MMA-vechten laten invoeren MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Vieze gewoonte!' Conor McGregor wil verbod in het MMA-vechten laten invoeren

'Vieze gewoonte!' Conor McGregor wil verbod in het MMA-vechten laten invoeren

Conor McGregor heeft een idee om MMA nog net een beetje beter te maken. De Ier komt met een voorstel die er voor moet zorgen dat het neus snuiten verboden wordt of bestraft.

Zaterdag, terwijl de UFC San Antonio en de gevecht tussen David Benavidez en Caleb Plant werden uitgezonden, twitterde de voormalige tweevoudig kampioen Conor McGregor een idee voor een nieuw regelwijziging in MMA.

"Er mag geen snot uit je neus snuiten meer worden toegestaan ​​in de UFC kooi. Er moet een punt aftrek worden toegepast als dat wel gebeurt," tweette McGregor. Daarna volgde hij met een tweede tweet waarin hij schreef: "Het is een vieze gewoonte die sommige mensen hebben. Het moet worden afgeschaft via dreiging van punt aftrek." Net zoals bij alles wat hij tweet, verwijderde McGregor de opmerkingen, maar deze werden al vastgelegd voordat dat gebeurde.

Conor McGregor wil neus snuiten verbieden tijdens UFC wedstrijden

Er is geen geldige regel die "neus snuiten" verbiedt, maar er is een ongeschreven regel die vechters volgen om een ​​gebroken neus tussen de rondes te beschermen. Als ze een gebroken neus hebben en ze proberen deze te snuiten, zwellen hun ogen op en kunnen ze niet zien. Dat is wat er gebeurde met Donald "Cowboy" Cerrone toen hij tegen Tony Ferguson in 2019 vocht.

"Man, ik wilde gewoon door vechten. Ik vroeg me af, 'Kun je gewoon de lucht terug duwen?' Je hebt gelijk, ik had mijn neus niet moeten uitblazen", zei Cerrone. "Ik ben een veteraan, ik ben old school en ik had dat moeten weten. Maar ik deed het en ik kon het gevecht niet voltooien en ik bied mijn excuses aan," vertelde hij aan verslaggevers na het gevecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws