Vechtreuzin heeft slecht nieuws voor haters! 'Ik kom eraan' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Vechtreuzin heeft slecht nieuws voor haters! 'Ik kom eraan'

Vechtreuzin heeft slecht nieuws voor haters! 'Ik kom eraan'

Gabi Garcia is een Braziliaanse vechter die bekend staat om haar prestaties binnen de black belt divisie voor vrouwen binnen jiu-jitsu.

Zij maakt deel uit van de International Brazilian Jiu-Jitsu Federation (IBJJF) Hall of Fame en heeft ook een perfecte record in MMA. Door haar postuur werd ze echter al meermaals het slachtoffer van fake news op social media wat betreft haar gender en uitgemaakt voor manwijf.

Gaby Garcia is geen transgender

Gabi Garcia heeft aangekondigd dat ze in 2023 terugkeert naar de MMA. Ze heeft echter laten weten dat ze niet van plan is om te stoppen met vechtsporten. In een Instagram post liet ze weten:

"Terug naar de ring om mijn steentje bij te dragen aan deze divisie en andere divisies voor vrouwen in deze sport! Ik kan mijn MMA carrière niet eindigen zonder mijn doel om kansen te openen voor alle divisies... Voor iedereen die denkt dat mijn carrière voorbij is, heb ik slecht nieuws voor je..."

Vrijgesproken van doping gebruik

In 2014 werd Gabi Garcia veroordeeld voor het gebruik van verboden stoffen. Ze werd gevonden schuldig aan het gebruik van een vrouwelijk vruchtbaarheidsmiddel genaamd Clomiphene, dat op de lijst met verboden stoffen van USADA staat. Het middel werkt door de effecten van oestrogeen te verminderen en de testosteron niveaus te herstellen, net zoals bij Testosteron Replacement Therapy (TRT) behandelingen bij mannen.

Er ontstond echter controverse rond de legitimiteit van de schuldigverklaring. Veel mensen wezen erop dat de atletische voordelen van Clomiphene bijna niet bestaan bij vrouwen, behalve dan om te helpen bij vrouwelijke onvruchtbaarheid. USADA kwam daarom tot de conclusie dat Garcia waarschijnlijk niet bewust aan het vals spelen was.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws