Vechter die UFC-ster McGregor klappen verkocht op straat gezet MMA Nieuws
MMA Nieuws

Vechter die UFC-ster McGregor klappen verkocht op straat gezet

Vechter die UFC-ster McGregor klappen verkocht op straat gezet

Zubaira Tukhugov, vechter die Conor McGregor aanviel tijdens het UFC 229, is naar verluidt door de UFC op straat gezet. Tukhugov veroorzaakte een grote rel door de Ier in de kooi aan te valen.

Dinsdag werd bekend dat de UFC Tukhugov, een teamgenoot van Khabib Nurmagomedov en Islam Makhachev, uit de ranglijst werd verwijderd. Tukhugov staat bekend als een van de aanstichters van de rel rond het McGregor tegen Khabib gevecht.

In de aanloop naar UFC 229 leidden maanden van heen en weer gescheld, uitdagen en controversiële opmerkingen gericht tegen Khabib Nurmagomedov tot een wilde vechtpartij na het gevecht. Nadat hij aartsrivaal Conor McGregor had verslagen, sprong een emotionele Khabib over de rand van de UFC-kooi en viel de jiu-jitsu-coach van de Ier, Dillon Danis, aan. Kort daarna verplaatste het bloedbad zich ook naar in de kooi.

Zubaira Tukhugov door UFC aan de kant gezet

Nadat Khabib op Danis was gesprongen en McGregor klappen had uitgewisseld met Abubakar Nurmagomedov, baande Tukhugov zich een weg naar de Octagon. Nadat hij in de kooi was geklommen naast een klaarblijkelijk onwetende bewaker, richtte de Rus zijn agressie op de voormalige kampioen.

Tukhugov was de eerste van het team van Khabib die de kooi betrad met als enig doel McGregor aan te pakken. Maar hoewel Tukhugov zijn klap leek uit te delen, leek McGregor meer impact te maken met een linkerstoot, waarbij de aanval Khabib's teamgenoot pareerde en zelfs aan het wankelen bracht. In de nasleep werd Tukhugov voor een jaar geschorst en kreeg hij een boete van $ 25.000 voor zijn rol in de vechtpartij in 2018.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws