UFC stopt dopingtests: Conor McGregor oorzaak? 'Volgepompt de vechtkooi in' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC stopt dopingtests: Conor McGregor oorzaak? 'Volgepompt de vechtkooi in'

UFC stopt dopingtests: Conor McGregor oorzaak? 'Volgepompt de vechtkooi in'

Conor McGregor keert terug in het U.S. Anti-Doping Agency (USADA) dopingtest programma, maar tegelijkertijd maakte USADA CEO Travis Tygart bekend dat de anti-doping samenwerking met de UFC op 1 januari 2024 zal eindigen.

Deze aankondigingen volgen na maanden van onzekerheid over McGregor's terugkeer naar de UFC na een beenblessure in juli 2021. USADA benadrukte dat McGregor, voordat hij mocht vechten, twee negatieve tests moest ondergaan en minstens zes maanden in het testprogramma moest zitten. Het is echter onzeker of de UFC deze vereiste zal respecteren, gezien de aankondiging dat USADA de samenwerking zal beëindigen in 2024.

McGregor en UFC-president Dana White hebben al meer dan een jaar gesuggereerd dat McGregor zou terugkeren naar de UFC, en hoewel hij als coach te zien was in "The Ultimate Fighter 31," is er nog geen gevecht gepland. Echter gaan geruchten dat de Ier in het voorjaar van 2024 tegen Michael Chandler de UFC kooi zal betreden.

Geen UFC controle meer op dopinggebruik

De UFC en USADA werkten samen sinds 2015, en deze aankondiging van USADA werd met teleurstelling ontvangen, vooral omdat het bepaalde uitspraken van UFC-leiders betreft die de zesmaandelijkse regel voor McGregor in twijfel trokken. Deze wilden liever dat McGregor als uitzondering niet zou worden getest zodat deze eind dit jaar nog kon vechten.

USADA zal doorgaan met het uitvoeren van dopingtests voor de UFC tot 31 december 2023. Het is nog niet bekend of de UFC na het einde van deze samenwerking door zal gaan met onafhankelijke dopingtests. UFC-commentator Brendan Fitzgerald suggereerde dat de UFC nog steeds onafhankelijke tests zal uitvoeren, maar niet langer de USADA-naam zal gebruiken.

Ali Abdelaziz de manager van McGregor's aartsrivaal en voormalig lichtgewicht kampioen maakte van de gelegenheid gebruik om de Ier er van langs te geven op social media; "Nu kun je het tegen alles en iedereen opnemen wat je wilt, legaal en illegaal en je zult nog steeds verliezen, omdat je een lafaard bent", schreef deze. McGregor wordt ervan beschudilgd tijdens zijn blessure tijd aan de verboden middelen te hebben gezeten wat zijn explosieve lichaamsgroei zou hebben veroorzaakt.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws