'Tot ooit!': UFC-ster Israel Adesanya stopt voor onbepaalde tijd met vechten MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Tot ooit!': UFC-ster Israel Adesanya stopt voor onbepaalde tijd met vechten

'Tot ooit!': UFC-ster Israel Adesanya stopt voor onbepaalde tijd met vechten

Israël Adesanya heeft aangekondigd dat hij na zijn verlies van de middengewicht titel aan Sean Strickland bij UFC 293 een uitgebreide pauze zal nemen.

Dit besluit komt na een ongelukkig verlies en enkele persoonlijke problemen. Adesanya leed een teleurstellend verlies tegen Strickland in het pay-per-view evenement van september. Bovendien pleitte Adesanya schuldig aan rijden onder invloed na een incident in Nieuw-Zeeland.

Geen excuses, maar wel zelfzorg

Adesanya, die bekend staat als "The Last Stylebender", weigert excuses te maken voor zijn verlies aan Strickland en erkent dat Strickland de betere vechter was op die bewuste avond. Hij prees Strickland voor zijn prestatie en zijn team. Adesanya benadrukte echter dat hij nu de behoefte voelt om voor zichzelf te zorgen. Hij kondigde aan dat hij een aanzienlijke pauze zal nemen van vechten. Hoewel hij vastbesloten is niet met pensioen te gaan, wil hij zichzelf genezen en aanpassen.

Recente prestaties en toekomstige plannen

Adesanya heeft de afgelopen tijd wisselende prestaties geleverd, met twee verliezen in zijn laatste drie gevechten. Toch begon hij 2023 sterk met een spectaculaire knock-out overwinning op Alex Pereira om zijn middengewichtstitel te heroveren. Ook besprak hij de mogelijkheid om op korte termijn tegen Khamzat Chimaev te vechten bij UFC 294, maar uiteindelijk werd die plek ingenomen door zijn vriend Kamaru Usman. Adesanya en zijn team vonden het niet het juiste moment om weer in actie te komen.

Boodschap voor toekomstige tegenstanders

Hoewel hij momenteel rust neemt en zichzelf geneest, heeft Adesanya een duidelijke boodschap voor iedereen die in de toekomst zijn pad kruist. Hij erkent dat zijn recente actieve vechtschema een tol heeft geëist van zijn lichaam en gezondheid. Maar hij is vastbesloten om sterker en beter terug te keren wanneer hij besluit weer in de ring te stappen, wanneer da took is. Gegarandeerd, Adesanya's tegenstanders zullen een geduchte uitdaging tegemoet zien wanneer hij terugkeert naar de sport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws