UFC-ster Jon Jones eist dat negatief wedstrijd resultaat uit 2017 wordt teruggedraaid MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-ster Jon Jones eist dat negatief wedstrijd resultaat uit 2017 wordt teruggedraaid

UFC-ster Jon Jones eist dat negatief wedstrijd resultaat uit 2017 wordt teruggedraaid

Jon Jones is zijn no-contest tegen Daniel Cormier uit 2017 niet vergeten en hij wil dat het wordt teruggedraaid nu dopingtest bureau USADA zijn samenwerking met de UFD verbreekt vanaf 31 december dit jaar.

UFC-kampioen Jones werd in het USADA-tijdperk twee keer geschorst voor het overtreden van de antidopingregels. De kampioen in het zwaargewicht van de UFC reageerde positief op het nieuws en tweette dat zijn wedstrijd tegen Cormier in 2017 moet worden hersteld als een knock-out overwinning. Jones beweert dat de no-contest op zijn record onterecht is vanwege het komende vertek van de USADA.

Het oorspronkelijke gevecht tussen Jones en Cormier eindigde met een knock-out in het voordeel van Jones, maar werd later omgezet in een no-contest nadat Jones positief testte op het anabole steroïde turinabol. Deze situatie leidde tot de schorsing van Jones en het herstel van Cormier als de lichtzwaargewicht kampioen.

Jones testte positief op verboden middelen

Een jaar later werd een spoor van dezelfde stof gevonden in Jones systeem vlak voor een rematch met Alexander Gustafsson. Hoewel dit werd gemeten in picogrammen, wat overeenkomt met een biljoenste van een gram, werd vastgesteld dat Jones de stof niet opzettelijk had ingenomen. De California State Athletic Commission vond geen bewijs dat Jones het steroïde opnieuw had gebruikt. USADA heeft sindsdien de drempels voor bepaalde drugs verhoogd.

Dit verzoek is een van de twee resultaten die Jones ervan weerhouden om een vlekkeloos professioneel MMA-record te hebben. Jones staat bekend als een van de grootste MMA-vechters aller tijden en is momenteel gepland om zijn zwaargewicht titel voor het eerst te verdedigen tegen voormalig kampioen Stipe Miocic op UFC 295 op 11 november in New York.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws