Reinier de Ridder zegt dat overstappen van grappling naar MMA "een moeilijke overgang" is MMA Nieuws
MMA Nieuws

Reinier de Ridder zegt dat overstappen van grappling naar MMA "een moeilijke overgang" is

Reinier de Ridder zegt dat overstappen van grappling naar MMA "een moeilijke overgang" is

Reinier de Ridder keerde terug naar de Circle in een grappling wedstrijd tijdens ONE Fight Night 10.

Op ONE Fight Night 10 keerde Reinier de Ridder terug naar de Circle om zichzelf te testen in submission grappling. Na zijn eerste nederlaag in zijn MMA-carrière tegen Anatoly Malykhin, waarbij hij zijn ONE lichtzwaargewicht wereldtitel verloor, nam de Ridder wat tijd voor zichzelf.

In een confrontatie met Tye Ruotolo in Broomfield, Colorado, testte de Ridder zijn grappling vaardigheden tegen één van de beste no gi competitors ter wereld. Hoewel hij bekend staat om zijn submission vaardigheden in MMA, vond de Nederlander zijn gelijke voor de Amerikaanse fans op 5 mei, waarbij hij een unanieme beslissing verloor na een wedstrijd die beide mannen hun kracht en positioneel bewustzijn liet zien.

Grappling is heel anders dan MMA vechten

In een interview met de South China Morning Post op YouTube sprak Reinier de Ridder over de moeilijkheden die gepaard gaan met het concurreren volgens verschillende regels binnen de ONE:

"Als je een MMA-vechter bent en je stapt eruit en dan ga ik clinchen. Ik heb de man waar ik hem wil hebben. Ik wil wat knieën en ellebogen uitdelen. Ik wil de man pijn doen. Dus het is een moeilijke overgang om met die jongens te grappelen, zij doen niets anders dan grappelen."

Hoewel hij zijn lichtzwaargewicht titel heeft verloren, is de Ridder nog steeds in het bezit van de ONE middengewicht wereldtitel terwijl hij op zoek is naar geschikte uitdagers voor zijn volgende uitdaging.

0 claps
0 bezoekers

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws