Nederlandse vechters in actie bij Apollo MMA België: 'spannende wedstrijden' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Nederlandse vechters in actie bij Apollo MMA België: 'spannende wedstrijden'

Nederlandse vechters in actie bij Apollo MMA België: 'spannende wedstrijden'

Gökhan Yildizli de oprichter van Apollo MMA is al jaren actief in de sportwereld en heeft ervaring met kickboksen, boksen en nu dus ook MMA. Hij merkte op dat er in België weinig grote professionele MMA-evenementen waren en zag hierin een kans. Met Apollo MMA wil hij een lange termijn visie nastreven en een nieuw tijdperk inluiden voor Belgische MMA.

Apollo MMA belooft een nieuwe wind in de Belgische vechtsportwereld te blazen. De ambitieuze organisatie, opgericht door de ervaren promotor Gökhan Yildizli, richt zich specifiek op Mixed Martial Arts (MMA) en wil met zijn evenementen bijdragen aan de groei van deze razendsnelle sport in België.

Op 18 mei zal het eerste Apollo MMA-evenement plaatsvinden in het Belgische Waver. Bezoekers kunnen een geweldige show, goede productie, spannende gevechten en een titelgevecht verwachten. De nadruk ligt op een internationale sfeer, met Engelstalige commentatoren, ring announcer, journalisten en buitenlandse vechters. Ook zullen er bekende gasten aanwezig zijn.

"De vechters worden zorgvuldig geselecteerd via websites als Matrix en Tapology. Er wordt gekeken naar records, vechtsvideo's en of vechters qua niveau aan elkaar gewaagd zijn", zegt Gökhan Yildizli. "Het is een tijdrovende klus, maar wel essentieel voor spannende wedstrijden."

Nederlandse vechters in actie bij Apollo MMA België: 'spannende wedstrijden'
Gökhan Yildizli (R) met de bekende Amerikaanse MMA journalist en commentator John Morgan.

Spannende matchups en locatiekeuze

De Main Event wordt pas later bekendgemaakt, maar er zijn al veelbelovende gevechten aangekondigd, waaronder de Flyweight-wedstrijd tussen Gafin Anatolie en Arman Raisi, de Bantamweight-clash tussen Brian Soliana en Bilal Sadiki.

Voor dit eerste evenement is gekozen voor Wavre, een strategische locatie in het Franstalige zuiden van België waar de markt voor MMA groter is. De organisatie heeft ambitieuze plannen en hoopt in de toekomst grotere locaties te kunnen vullen.

Nederlandse fans welkom

Voor Nederlandse fans is het evenement goed bereikbaar. Er zullen ook twee Nederlandse vechters deelnemen: Arman Raisi en Brian Soliana. De organisatie hoopt in de toekomst meer Nederlandse vechters te betrekken. "Het kickboksen is in Nederland nummer 1. En het MMA groeit daar niet zo snel. Wel zijn er topvechters die wij ook graag in de kooi laten vechten."

Nederlandse vechters in actie bij Apollo MMA België: 'spannende wedstrijden'
Gökhan Yildizli (Tweede van rechts) met topvechter Tyrone Spong en toptrainer Henri Hooft

Yildizli heeft internationale ambities en hoopt in de toekomst evenementen in andere landen te organiseren. Daarnaast streeft hij ernaar om Apollo MMA te laten uitgroeien tot een van de beste organisaties ter wereld.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws