Judoka Kim Polling geeft Nederlandse nationaliteit op voor Olympische Spelen Judo Nieuws
Judo Nieuws

Judoka Kim Polling geeft Nederlandse nationaliteit op voor Olympische Spelen

Judoka Kim Polling geeft Nederlandse nationaliteit op voor Olympische Spelen

Judoka Kim Polling maakt een opmerkelijke carrièreswitch. Ze verruilt haar Nederlandse nationaliteit voor een Italiaans paspoort. Met deze gedurfde stap beoogt de 33-jarige atlete haar Olympische droom nieuw leven in te blazen en te schitteren op de Spelen van Parijs 2024.

Polling, woonachtig in Italië met haar Italiaanse partner en dochter, voelt zich al lang verbonden met het land. De keuze voor Italië is dan ook niet alleen een persoonlijke, maar biedt ook nieuwe sportieve kansen. In Nederland zou ze in haar gewichtsklasse (-70kg) moeten concurreren met Sanne van Dijke voor één Olympisch ticket. In Italië kan ze daarentegen rechtstreeks deelnemen aan de Spelen via de topsportselectie van de politie of defensie.

Ervaren Judoka met Olympische ambities

Polling is geen onbekende in de judowereld. Polling nam in 2016 deel aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro namens Nederland, waar ze helaas in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Haar Europese lauweren spreken boekdelen: vier keer Europees Kampioen (-70kg) in 2013, 2014, 2015 en 2018. Deze prestaties bevestigen haar talent en vastberadenheid om te excelleren in de sport.

Op weg naar Parijs 2024

Met haar overstap naar Italië opent Polling een nieuw hoofdstuk in haar carrière. Ze is vastberaden om in Parijs 2024 te schitteren onder de Italiaanse vlag. Haar ervaring, talent en gedrevenheid maken haar ongetwijfeld een geduchte kandidaat voor Olympisch succes.

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws