Exclusief: Manager Gökhan Yildizli, 'Jairzinho Rozenstruik wordt een MMA grootheid' Nieuws
Nieuws

Exclusief: Manager Gökhan Yildizli, 'Jairzinho Rozenstruik wordt een MMA grootheid'

Exclusief: Manager Gökhan Yildizli, 'Jairzinho Rozenstruik wordt een MMA grootheid'
Exclusief: Manager Gökhan Yildizli, 'Jairzinho Rozenstruik wordt een MMA grootheid'

Gökhan Yildizli weet waar hij over spreekt, zelf een gedegen vechter die vaak in de ring stond in mening kickboks en MMA partij. Inmiddels is hij een van de top managers in de vechtsport wereld. Wij spraken met hem over zijn vechters, de toekomst en zijn visie op de vechtsport.

Ooit vocht hij zelf, stapte over van kickboksen naar MMA, raakte geblesseerd ging Brazilian Jiu Jitsu beoefenen en kreeg daar de smaak van het MMA weer terug. Tijdens zijn vechtsport carrière had hij al raakvlakken met het managen en coachen van vechters.

Zo bracht hij ooit een bekende Russische vechter binnen bij de UFC, deze deed zo goed dat vechters hem liever meden, dan tegen hem te vechten. Yildizli heeft geruime tijd in Rusland gewoond en gewerkt, kent de markt en haar vechters goed, dus wist ook wie hij richting Amerika moest sturen.

Compleet pakket

Ook is Nederland geen onbekend gebied voor hem zo trainde hij vaak in in ons land, ging met de sportschool waar hij trainde bij Chakuriki sparen waar een van de grondleggers van het kickboksen les gaf, Thom Harinck.

Toen hij stopte met vechten ging hij compleet in het vechters management, zag ook dat er zaken ontbraken. “Bij Duello Sports Management doen wij meer dan alleen managen, “zegt Yildizli. Het bedrijf biedt een compleet pakket aan haar vechters, zelfs nadat men stopt met vechten is er nazorg en zorgt men voor werk.

UFC

Yildizli heeft een paar grote namen onder zijn management zoals Mark Godbeer een voormalige UFC vechter. “Mark wilde iets anders dan MMA, en daar zijn wij aan gaan werken, hij wilde meer staande gevechten. Ook speelde een nekblessure op en de dokteren vonden het beter als hij stopte met MMA, “zegt Yildizli.

Sprekende over Godbeer, deze vocht eind vorig jaar tijdens MAS Fight tegen de Marokaans-Nederlandse kickbokser Ismael Lazaar in een slopende partij die maar liefst 10 minuten duurde. De partij eindigde onbeslist maar beide vechters hadden alles gegeven.

Isis Verbeek

Duello heeft ook een aantal vrouwelijke vechters zoals de Nederlandse Isis Verbeek, zij vocht voorheen als kickbokser bij GLORY, maar kwam daar niet echt aan de bak. Onder Duello maakte zij haar debuut bij Invicta FC, een MMA organisatie die volledig bestaat uit een vrouwen competitie.

"Isis deed het niet verkeerd bij haar MMA debuut, zij is met haar kickboks achtergrond een van huis uit staande vechter. Echter weet zij nu ook wat het is om in het MMA te competeren. Zij zal snel weer in actie komen, onderhandelingen zijn gaande. “

Bare Knuckle boksen

Al is Yildizli zelf een groot vechtsport fan en beoefenaar, echter van het Bare Knuckle boksen wat een opmars maakt is hij niet echt een fan. “Deze sport kan te ver gaan, zo wilde Mark Godber een gevecht doen, maar een blessure gooide roet in het eten, ik geloof dat dit zo moest zijn. Nee ik ben geen voorstander,” zegt Yildizli.

Op de vraag wat hij vindt van het Nederlandse kickboksers antwoord hij voluit; "Nederlandse kickboksers zijn de beste in de wereld, dat is bewezen en ik werk graag met hen. Het niveau is hoog, ik werk graag met toegewijde vechters, tenslotte moeten zij het zelf doen. “

Jairzinho Rozenstruik

Een van de vechters van Duello, Jairzinho Rozenstruik, tekende recentelijk bij de grootste MMA organisatie ter Wereld de Amerikaanse UFC. Hij schrijft hiermee historie door als eerste Surinaamse vechter bij deze organisatie toe te treden.

Het zwaargewicht maakt binnenkort zijn UFC debuut, als hij deze partij wint en dat is wel de verwachting, wacht hem een goede toekomst. Toch denkt Yildizli dat minimaal drie wedstrijden zal duren voor het zal uitwijzen waar het heen gaat.

Titel gevecht

“Je weet het nooit met een vechter als Jairzinho, het kan zo maar zijn dat hij sneller voor de zwaargewicht titel vecht bij de UFC dan men denkt. Hij is in de kracht van zijn leven en een echt knock-out kanon, “zegt Yildizli.

"Wij zijn er om hem te begeleiden maar uiteindelijk ligt het lot in zijn eigen handen. Maar dat hij een grote naam wordt in de MMA wereld is zeker, alle seinen staan op groen, “sluit Yildizli af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws