Conor McGregor geen actieve UFC-vechter meer? 'Snelle terugkeer onzeker' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Conor McGregor geen actieve UFC-vechter meer? 'Snelle terugkeer onzeker'

Conor McGregor geen actieve UFC-vechter meer? 'Snelle terugkeer onzeker'

Conor McGregor haalt opnieuw de krantenkoppen, zij het omdat hij sinds het derde kwartaal van 2021 geen drugstest heeft ondergaan. McGregor is sinds de bovengenoemde datum niet meer getest door het Amerikaanse antidopingagentschap, dit doet de wenkbrauwen fronsen.

Deze interessante ontwikkeling heeft de twijfel doen toenemen ,of de Ier al dan niet is ingeschreven voor het antidoping programma van de UFC voorafgaand aan zijn vermeende terugkeer begin 2023. McGregor heeft niet meer gevochten sinds juli vorig jaar.

Waar hij verloor van Dustin Poirier via TKO door middel van doktersonderbreking vanwege een gebroken been, een blessure waarvan hij nog steeds hersteld. Sindsdien traint McGregor nog steeds en dompelt hij zich ook onder in andere ondernemingen, Zoals het filmen van een remake van Road House naast Jake Gyllenhaal.

Geen USADA-dopingtests voor McGregor

De Ier is echter inderdaad van plan om terug te keren naar de Octagon en zijn manager gelooft dat we hem in het eerste kwartaal van 2023 weer zullen zien vechten. Maar het gebrek aan tests door de USADA is op zijn zachtst gezegd verbijsterend.

Normaal gesproken worden inactieve vechters of mensen met een lange pauze nog steeds vrij regelmatig getest. <aar de informatie die op de website van USADA is gepubliceerd, bevestigt dat McGregor in 2022 helemaal niet is getest. Iets dat niet goed lijkt, vooral als het gaat over hoe gebrand de USADA is op dit soort dingen.

Op elk moment

Vorig jaar werd de Ier overal op drugs getest, wat absoluut normaal is. Volgens het rapport van de Daily Mail had McGregor maar liefst 10 tests in de eerste helft van het jaar, vΓ³Γ³r slechts de enige test in het derde kwartaal. Maar sindsdien heeft hij er geen gehad.

Wanneer een atleet is ingeschreven voor het antidoping programma van de UFC, kan hij zowel binnen als buiten de competitie worden onderworpen aan urine- en/of bloedafnames. Dit kan op elk moment gebeuren. Als we nu inactieve vechters zouden vergelijken met McGregor, dan heeft een voormalig UFC kampioen Jon Jones sinds 2020 niet meer gevochten. wel is hij drie keer getest sinds zijn vorige uitje de UFC kooi.

Verboden middelen gebruikt

Vechters kunnen op elk moment worden getest. Ze hoeven geen gevecht te hebben, en het hoeft ook niet direct na het gevecht te gebeuren. Ze moeten ook de USADA op de hoogte stellen van hun bewegingen en hun dagelijkse schema laten zien. Het programma is een strikte maar eerlijke manier om vechters en hun algehele activiteit en gedrag bij te houden.

USADA heeft de gegevens over de geschiedenis van de tests van elke vechter gepubliceerd. McGregor wordt sinds hij voor het bedrijf tekende meer dan vijf keer per jaar getest, behalve in 2022. Het moet gezegd worden dat er geen enkele aanwijzing is dat het ontbreken van USADA-testen van McGregor, sinds het derde kwartaal van vorig jaar, betekent dat hij verboden middelen gebruikt.

Als hij niet is ingeschreven voor het dopingtest programma, moet hij zes maanden opnieuw deelnemen voordat hij zelfs maar weer een voet in de UFC kooi mag zetten. Op basis van dat verhaal zou je kunnen aannemen dat McGregor in het eerste kwartaal van 2023 misschien toch niet zal vechten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws