Cedric Doumbé zegt af voor PLF MMA debuut op 23 juni! 'Het doet pijn' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Cedric Doumbé zegt af voor PLF MMA debuut op 23 juni! 'Het doet pijn'

Cedric Doumbé zegt af voor PLF MMA debuut op 23 juni! 'Het doet pijn'

Het geplande gevecht van Cédric Doumbé in zijn nieuwe organisatie, de PFL, op 23 juni in Atlanta tegen Jarrah Al-Silawi, is uitgesteld.

De Franse vechter en voormalig Glory Kickboxing kampioen heeft zijn terugtrekking aangekondigd vanwege een polsblessure. Het nieuwe hoofdstuk van Doumbé bij de PFL begint met een tegenslag. Hij zou zijn debuut maken op 23 juni in Atlanta tegen de Jordaniër Jarrah Al-Silawi als onderdeel van het miljoenen dollartoernooi in het weltergewicht.

Tegenvaller voor Cedric Doumbé zegt af voor PFL debuut vanwege blessure

Maar het zal nog even langer duren voordat hij aan de slag gaat bij de PFL: de Franse vechter melde zelf zijn afzegging: "We trainden intensief en alles ging goed", zegt Doumbé in een korte video die op sociale media is verspreid.

"Tijdens een grappling-training begon ik pijn in mijn pols te voelen. Ik dacht dat het wel over zou gaan, want tijdens een voorbereiding heb je altijd kleine pijntjes. Maar toen ik thuiskwam en het afkoelde, kon ik mijn pols echt niet meer bewegen. Het deed ontzettend veel pijn."

Cedric Doumbé wil na de zomer PFL debuut maken

Doumbé vervolgde: "De volgende dag kon ik mijn pols helemaal niet gebruiken. Dus ben ik naar mijn dokter gegaan en hij heeft me absoluut verboden om te vechten. Hij zei: 'Je kunt gaan als je met 20% van je capaciteit wilt vechten, de keuze is aan jou.' Helaas kan ik op 23 juni niet vechten. "

Niet alleen voor Doumbé komt het nieuws slecht uit, PFL kon wel een opsteker gebruiken nadat het afgelopen week maar liefst tien vechters schorste voor doping overtredingen. Zelf verwacht Doumbé na de zomer zijn debuut te maken bij PFL.

70 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws