Alistair Overeem op zijn 'gevaarlijkst' voor gevecht zaterdag MMA Nieuws
MMA Nieuws

Alistair Overeem op zijn 'gevaarlijkst' voor gevecht zaterdag

Alistair Overeem op zijn 'gevaarlijkst' voor gevecht zaterdag

Alistair Overeem zal aanstaande zaterdag alles moeten geven, wil hij nog een kans maken de UFC-zwaargewicht titel. Tijdens het laatste hoofdstuk van zijn indrukwekkende carrière.

Nederlander Overeem, die vier van zijn afgelopen vijf wedstrijden heeft gewonnen. Wacht een stevige test als hij de Russische topknokker Alexander Volkov ontmoet. Overeem en Volkov verzorgen de headliner tijdens het UFC Fight Night 184 evenement. Deze vindt plaats op 6 februari in de UFC Apex in Las Vegas en is live te volgen via Kijk.nl en SBS 9.

Blij met dit gevecht

Het is een gevecht dat Overeem moet winnen als hij zijn doel wil bereiken om de UFC-zwaargewicht titel toe te voegen aan een vechtsport-cv. DE Nederlander heeft al titels in Strikeforce, DREAM en K-1. Hij zou in april 2019 tegen Volkov vechten maar dit ging niet door. Maar hij is blij dat het opnieuw is gepland.

,,Hij (Volkov) is zeker gegroeid als vechter, maar ik ben ook gegroeid als vechter sinds we voor het laatst geboekt waren", zegtOvereem. ,,Ik denk dat ik op dit moment het gevaarlijkst ben om tegen te vechten. Ik ben in de beste vorm dan ik ooit was of geweest of ben. Dus ik ben gewoon erg opgewonden dat het gevecht nu gebeurt. De timing voor mij is perfect en dat is het ook. "

Elite vechter

Op 40-jarige leeftijd heeft Overeem tijdens zijn recente reeks gevechten bewezen dat hij elite blijft.

,,Hij is overal goed in", zei Overeem over Volkov. ,,Hij heeft trappen, stoten, grondwerk en hij worstelt. Ik denk dat hij overal gevaarlijk is. Hij heeft bereik, dus het wordt een interessante strijd. Maar ik voel me er erg klaar voor. Het trainingskamp is goed geweest. Het wordt een goed gevecht. "

Laatste keer

Ondanks dat hij nog steeds sterk is, heeft Overeem overduidelijk gemaakt dat dit zijn laatste zetje naar de top is. UFC Fight Night 184 vertegenwoordigt de 94e wedstrijd van zijn vechtsport carrière en hij is niet van plan dit voor altijd te doen.

"Ik zou onmiddellijk met pensioen gaan (na het winnen van de titel)", zei Overeem. "Er valt op dat moment niets meer te bewijzen."

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/gevecht-jairzinho-rozenstruik-met-ciryl-gane-krijgt-andere-datum/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws