🎥 Afslachting in UFC-gevecht: Vechtbaas White woest op lakse scheidsrechter MMA Nieuws
MMA Nieuws

🎥 Afslachting in UFC-gevecht: Vechtbaas White woest op lakse scheidsrechter

🎥 Afslachting in UFC-gevecht: Vechtbaas White woest op lakse scheidsrechter

Dana White, de president van de UFC, was duidelijk in zijn kritiek op de controversiële stopzetting door scheidsrechter Kerry Hatley tijdens het co-main event van UFC Austin eerder vandaag.

"Een van de slechtste die ik ooit heb gezien," zei White tijdens de persconferentie na het gevecht.

Omstreden beslissing tijdens Turner vs. Green

Hatley kwam onder zware kritiek te staan vanwege wat velen zagen als een late stopzetting van Jalin Turner's knock-out overwinning op Bobby Green in de eerste ronde.

Turner sloeg Green neer met een rechter in de openingsminuten van het gevecht, waarna hij boven zijn gevallen tegenstander stond en meer dan 10 seconden onverdedigde klappen uitdeelde voordat Hatley ingreep.

Verontwaardiging onder vechters en commentatoren

Verschillende vechters en UFC-commentator Daniel Cormier uitten hun verontwaardiging over Hatley's besluitvorming tijdens de afsluitende fase van het gevecht.

Cormier noemde het "een van de absolute slechtste stopzettingen in de geschiedenis van MMA," en UFC-vedergewicht Sodiq Yusuff riep op sociale media op tot Hatley's ontslag.

White's reactie op Hatley's gedrag

Hoewel White nooit terughoudend is geweest in het bekritiseren van een commissiefunctionaris, erkende hij Hatley's fout. "Hij weet dat hij vanavond een fout heeft gemaakt en voelt zich er niet goed over. Het is ongelofelijk," zei White.

Turner zelf bekritiseerde Hatley niet te hard. De 28-jarige UFC-lichtgewicht gaf toe dat hij verbijsterd was door Hatley's besluiteloosheid in de afsluitende fase, maar was opgelucht dat Green na de knock-out helder en relatief gezond leek. "Ik stop niet tot je me wegtrekt, want het is hij of ik," zei Turner na het gevecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws