UFC baas Dana White kondigt 3 grote titelgevechten aan voor het begin van 2024 MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC baas Dana White kondigt 3 grote titelgevechten aan voor het begin van 2024

UFC baas Dana White kondigt 3 grote titelgevechten aan voor het begin van 2024

Dana White de grote baas van de UFC kondigde vanavond drie epische titelgevechten aan voor het begin van 2024.

In januari, tijdens UFC 297, zal de kersverse middengewicht kampioen Sean Strickland zijn eerste titelverdediging aangaan tegen Dricus Du Plessis. In februari, bij UFC 298, zal vedergewicht koning Alexander Volkanovski het opnemen tegen Ilia Topuria. Ten slotte zal bantamgewicht titelhouder Sean O'Malley in maart een rematch aangaan met Marlon Vera, hoogstwaarschijnlijk tijdens UFC 299.

Strickland verraste iedereen door in september de 185-pond titel te veroveren door Israel Adesanya te verslaan. Du Plessis stond eigenlijk gepland om tegen Adesanya te vechten na zijn TKO-overwinning op voormalig kampioen Robert Whittaker in juli, maar hij kon niet deelnemen vanwege een blessure.

Strickland vs Dricus Du Plessis, Volkanovski vs Topuria en O'Malley vs Vera titelgevechten gepland voor 2024

Volkanovski zal proberen om weer op de rails te komen na een knock-out verlies in de eerste ronde tegen lichtgewicht kampioen Islam Makhachev in oktober. De Australiër nam de rematch op korte termijn aan nadat Charles Oliveira zich had teruggetrokken.

Volkanovski streeft ernaar zijn zegereeks van zes titelverdedigingen in het vedergewicht voort te zetten tegen de ongeslagen Spaanse vechter Topuria. Topuria is sinds zijn debuut in de UFC in oktober 2020 ongeslagen met een record van 6-0 en versterkte zijn positie als de volgende uitdager in de klasse tot 145 pond met een unanieme beslissingsoverwinning op Josh Emmett in juni.

O'Malley krijgt een kans op wraak nadat Vera hem zijn enige carrièreverlies bezorgde in augustus 2020. Sindsdien heeft hij vijf gevechten gewonnen (met één no-contest), inclusief het veroveren van de bantamgewichttitel tegen Aljamain Sterling in augustus.

Vera heeft vijf van zijn laatste zes gevechten gewonnen, waarbij zijn enige nederlaag kwam tegen Cory Sandhagen via een split decision in maart.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws