Wie vechten er bij Glory 89 op 7 oktober 2023 in Burgas Bulgarije? Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Wie vechten er bij Glory 89 op 7 oktober 2023 in Burgas Bulgarije?

Wie vechten er bij Glory 89 op 7 oktober 2023 in Burgas Bulgarije?

GLORY kickboxing maakt voor de allereerste keer zijn opwachting in Bulgarije met GLORY 89, dat plaatsvindt in de Burgas Arena in het prachtige kuststadje Burgas op 7 oktober.

Titelclash: 'Petch' vs. David Mejia

Het hoofdgevecht van de avond wordt aangevoerd door een titelstrijd tussen de nummer één vedergewicht ter wereld van vandaag, 'Petch' (168-39-3, 27 KO), en de top Spaanse ster David Mejia (61-15, 19 KO). Deze wedstrijd vervangt het eerder aangekondigde titelgevecht tussen Donovan Wisse en Michael Boapeah nadat de kampioen gedwongen was het gevecht uit te stellen vanwege medische redenen.

Petch is de regerend en verdedigend GLORY vedergewicht kampioen en heeft deze titel sinds 2018 in handen. Met zes succesvolle verdedigingen op zijn naam en overwinningen op grootheden als Robin van Roosmalen, Abraham Vidales en Ahmad Chikh Mousa, heeft de Thaise vechter zich stevig gevestigd als de koning van de divisie.

Maar nu staat hij tegenover David Mejia, een opkomende Spaans-Colombiaanse ster die onlangs dankzij zijn prestaties in heel Europa en Azië omhoog is geklommen in de wereldranglijsten. Deze overwinningen hebben hem nu een kans op GLORY en de kans om GLORY vedergewicht kampioen en nummer één van de wereld te worden.

Hier vindt je alle gevechten van Glory 89

Naam Glory vechter VS Naam Glory vechter
Petch vs David Mejia
Badr Hari vs  Uku Jurjendal
Stoyan Koprivlenski vs Sorin Caliniuc
Jay Overmeer vs Chico Kwasi
Levi Rigters vs Martin Terpstra
Luis Tavares vs Bogdan Stoica
Aleksandar Petrov vs Karim Mabrouk
Eduard Aleksanyan vs Mohammed Touchassie
Teodor Hristov vs Eduard Gafencu
Dragomir Petrov vs Chris Wunn

Lokale Derby in het Co-Main Event

In het co-main event neemt Bulgarije's eigen Stoyan Koprivlenski (18-6, 6 KO) het op tegen de Roemeen Sorin Caliniuc (11-1) in een opwindende lokale derby tussen de twee buurlanden. Als voormalig titeluitdager zal Koprivlenski de weg leiden voor Bulgaarse vechters tijdens GLORY's debuut in zijn thuisland.

Zware Jongens in Kwalificatiewedstrijd

Een speciale zwaargewicht kwalificatiewedstrijd voor het grote eindejaars GLORY Grand Prix zal ook plaatsvinden, waarbij Levi Rigters (14-1, 6 KO) zijn langverwachte terugkeer maakt tegen de reus Martin Terpstra (26-6, 13 KO). De winnaar verdient een plek in het achtmanstoernooi met een prijzenpot van $500.000.

Lichtgewicht Sensatie: Tavares vs. Stoica

De altijd opwindende Luis Tavares (63-9, 21 KO) botst met de terugkerende Bogdan Stoica (57-13, 40 KO) in een hoogwaardig licht zwaargewicht gevecht dat zeker voor spectaculaire momenten zal zorgen.

Bulgarije vs. De Wereld

En alsof dat nog niet genoeg is, zal de rest van de kaart vol zitten met wedstrijden tussen Bulgarije en de rest van de wereld. Deze zullen onder andere Aleksandar Petrov (34-6) tegenover Oostenrijk's Karim Mabrouk (36-5-1) bevatten, Eduard Aleksanyan (18-4, 5 KO) die het opneemt tegen de ongeslagen Marokkaanse Mohammed Touchassie (14-0, 11 KO), Teodor Hristov (14-3, 7 KO) die het uitvecht met de Roemeen Eduard Gafencu (17-4, 11 KO), en Dragomir Petrov (14-3, 7 KO) die de strijd aangaat met de gerangschikte Duitser Chris Wunn (35-5-1, 14 KO).

Lokaal Talent in Onderkaart

GLORY 89 wordt georganiseerd in samenwerking met de stad Burgas en het Bulgaarse Fight Agency (BFA), die een onderkaart met vier gevechten verzorgen met enkele van het beste opkomende lokale talent.

De GLORY 89-evenement belooft een spektakel te worden vol onvergetelijke gevechten en is een kans voor Bulgarije om zich te laten zien in de wereld van het professionele kickboksen. Mis deze historische avond niet!

Badr Hari vs Ukuk Jurjendal toegevoegd

19-09-2023: Het is nu bevestigd dat Badr Hari (106-16, 92 KO) op 7 oktober aan GLORY 89 in Burgas, Bulgarije, zal deelnemen. In eerste instantie was hij gepland om eerder deze maand deel te nemen aan GLORY 88 in Parijs, maar Hari trok zich om humanitaire redenen terug na de verwoestende aardbeving die Marokko, zijn thuisland, trof. Bij Glory 89 zal Hari het opnemen tegen Uku Jurjendal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws