Topkickbokser Nieky Holzken gaat voor de ONE wereldtitel! 'Weer kampioen worden' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Topkickbokser Nieky Holzken gaat voor de ONE wereldtitel! 'Weer kampioen worden'

Topkickbokser Nieky Holzken gaat voor de ONE wereldtitel! 'Weer kampioen worden'

Nieky Holzken wil laten zien dat leeftijd maar een nummer is en gaat ervoor om toch nog ONE Championship kampioen te worden. De voormalige Glory kampioen wil nog een keer goud winnen.

Voormalige Glory kampioen Nieky Holzken viert later dit jaar zijn 40e verjaardag maar de kickbokslegende laat zien dat leeftijd maar een nummer is. Na een lange afwezigheid door een laatste verliespartij heeft dit de zelfverzekerdheid van de Nederlandse topvechter niet aangetast lees verder onder video).

Holzken heeft de nederlaag tegen Sinsamut Klinmee een plekje gegeven en wijst erop dat er omstandigheden achter zaten die niet ideaal waren. "Ik zou tegen Islam Murtazaev vechten en had daarvoor tien weken getraind met grote bokshandschoenen. Vier dagen voor mijn vertrek naar Singapore kreeg ik een telefoontje dat hij niet meer kon vechten."

Ook een andere voorgestelde tegenstander in de vorm van Liam Nolan, ook deze zegde af. Dus aanvaarde Holzken uiteindelijk het gevecht met Klinmee welke met MMA-handschoenen werd uitgevochten en die veel schade kunnen aanrichten. De partij werd op Muaythai regels bepaald en niet op kickboksen.

Nieky Holzken vecht niet alleen voor het geld

De Nederlander die zich zich op kickboksregels had voorbereidt aanvaarde toch het gevecht. Holzken was fit, maar voelt aan dat deze kleine details een groot verschil hebben gemaakt. Achteraf beseft Holzken dat hij het gevecht niet had moeten accepteren, maar het lijkt er niet op alsof hij er veel tijd aan besteed heeft om hierover na te denken,

"Het was mijn fout dat ik het accepteerde, maar ik accepteer dat ik verloor door één klap. Het was een goede klap. Hij ving me op en ik ging neer. Ik kwam er extreem snel overheen." Over zijn komende gevecht is Holzken duidelijk en heeft hij de titel in gedachten op een later tijdstip.

"Ik kom niet voor geldgevechten. Ik kom voor mijn erfenis en om te winnen. Ik weet dat ik een goede naam heb in de kickbokwereld, maar ik wil weer kampioen worden. Ik wil stoppen wanneer ik kampioen ben. Dat is mijn doel. En ik doe alles om dat te bereiken", aldus Holzken die op 10 juni in het Lumpinee stadion in Thailand tegenover Arian Sadikovic staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws