Topkickbokser Chingiz Allazov overweegt vertrek bij ONE Championship: 'Organisatie wankelt' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Topkickbokser Chingiz Allazov overweegt vertrek bij ONE Championship: 'Organisatie wankelt'

Topkickbokser Chingiz Allazov overweegt vertrek bij ONE Championship: 'Organisatie wankelt'

Chingiz Allazov, de onbetwiste koning van het kickboksen, staat op het punt een significante stap in zijn carrière te zetten door zijn contract met ONE Championship te beëindigen. Dit besluit lijkt een volgend vertrek van een topvechter te worden nadat eerder ook Nederlandse kickbokser de organisatie achter zich lieten.

Dit nieuws, afkomstig van een bron binnen het kamp van Allazov en naar buiten gebracht door Beyondkickboxing, markeert een keerpunt voor de Azerbeidzjaans-Wit-Russische vechter die op het hoogtepunt van zijn carrière en aan de top van de pound-for-pound ranglijsten staat.

Reflectie op zijn tijd bij ONE Championship

Allazov heeft tijdens zijn periode bij ONE Championship enkele van de meest memorabele momenten in zijn carrière beleefd. Hij versloeg topvechters zoals Sitthichai en Superbon, waarmee hij de titel van beste pound-for-pound vechter claimde.

Zijn overwinning op Marat Grigorian, een gevecht dat hij beschouwt als een strijd voor zijn nalatenschap, was een hoogtepunt. Allazov benadrukt dat zijn besluit om het contract te beëindigen niet om geld gaat, maar om zijn hart, nalatenschap en dromen.

Toekomstplannen en ambities

Ondanks geruchten over zijn pensioen na het domineren van zijn divisie, verzekert Allazov dat hij nog steeds veel te bieden heeft en van plan is om nog 3 tot 5 jaar te vecfhten. Hij heeft de ambitie om de rest van zijn carrière door te brengen in landen die hem dierbaar zijn: Belarus, Rusland en Azerbeidzjan.

Het blijft onduidelijk of Allazov zal kiezen om zijn eigen organsatie te starten, vergelijkbaar met Giorgio Petrosyan, of dat hij zich zal aansluiten bij een lokale bond. Wat wel duidelijk is, is dat Allazov vastbesloten is om zijn carrière op zijn eigen voorwaarden voort te zetten, met focus op wat hij het meest waardeert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws