'Kickboksen met MMA vergelijken is zinloos': Topvechter Chingiz Allazov legt uit Nieuws
Nieuws

'Kickboksen met MMA vergelijken is zinloos': Topvechter Chingiz Allazov legt uit

'Kickboksen met MMA vergelijken is zinloos': Topvechter Chingiz Allazov legt uit

Chingiz Allazov, de huidige ONE featherweight kickbokswereldkampioen, staat bekend om zijn duidelijke meningen over de vechtsportwereld.

In een recent interview met 1newsTV Online sprak hij zich uit over het eeuwige debat dat vaak gevoerd wordt tussen liefhebbers van verschillende vechtsporten. Volgens Allazov is het vergelijken van kickboksen met mixed martial arts (MMA) niet alleen zinloos, maar ook onjuist.

Geen einddoel in vergelijkingen

Allazov benadrukt dat er geen concreet einddoel is wanneer fans debatteren over welke vorm van vechtsport superieur is. Hij wijst erop dat het moeilijk is te voorspellen hoe een wereldkampioen in de ene discipline succes zou kunnen behalen in een andere. Deze uitspraken onderstrepen zijn expertise en autoriteit in de wereld van het kickboksen.

"Het is een andere sport, en het is zinloos om de ene sport met de andere te vergelijken, het is verkeerd. Maar ik weet dat er zeer succesvolle vechters zijn die in beide sporten goed zijn", zegt Allazov.

Hoewel hij kritisch is over het vergelijken van sporten, erkent Allazov dat er uitzonderlijke vechters zijn die het onmogelijke hebben bereikt en ongekend succes hebben behaald in verschillende disciplines. Zijn respect voor deze atleten toont zijn brede kennis en waardering voor de vechtsport als geheel.

Allazov's toewijding aan kickboksen

De 30-jarige Allazov heeft herhaaldelijk zijn liefde voor kickboksen uitgesproken en heeft geen intentie om over te stappen naar een andere sport. Zijn toewijding aan kickboksen en zijn wens om zich uitsluitend op deze discipline te concentreren, weerspiegelen zijn passie en toewijding.

Droomgevecht met Giorgio Petrosyan

Allazov, die door velen wordt beschouwd als de beste kickbokser van zijn generatie, streeft ernaar een legendarische status te bereiken. Zijn droomgevecht is tegen Giorgio Petrosyan, ook bekend als 'The Doctor', die een indrukwekkend record van 104-3-2 heeft en wereldtitels heeft gewonnen in K-1, ISKA en Glory.

Allazov's ambitie om zichzelf te testen tegen Petrosyan, vaak beschouwd als de grootste kickbokser aller tijden, toont zijn streven naar uitmuntendheid.

Wachten op Petrosyan's herstel

Petrosyan bevindt zich momenteel aan de zijlijn en heeft niet gevochten sinds zijn verlies tegen voormalig ONE featherweight kickbokswereldkampioen Superbon Singha Mawynn bij ONE: First Strike. Allazov hoopt op een spoedig herstel van Petrosyan, zodat hun langverwachte gevecht kan plaatsvinden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws