Tarik Khbabez blijft Glory kampioen: 'Protest Abena niet geaccepteerd' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Tarik Khbabez blijft Glory kampioen: 'Protest Abena niet geaccepteerd'

Tarik Khbabez blijft Glory kampioen: 'Protest Abena niet geaccepteerd'

Tarik Khbabez claimde op 9 maart de Glory lichtzwaargewicht wereldtitel met het verslaan van de regerende kampioen Donegi Abena. Deze was het niet eens met de beslissing en diende protest aan.

Op 9 maart vond een van de meest besproken gevechten in de Glory lichtzwaargewicht divisie plaats. Tarik Khbabez nam het op tegen de toenmalige kampioen Donegi Abena en claimde de wereldtitel. Deze overwinning kwam echter niet zonder controverse.

Tijdens het gevecht stapte de trainer van Khbabez de ring in, een actie die volgens de regels van Glory tot diskwalificatie had moeten leiden. Desondanks werd Khbabez uitgeroepen tot de nieuwe kampioen.

Het protest van Abena

Donegi Abena en zijn team waren het niet eens met de uitkomst van het gevecht en dienden een protest in bij de sanctionerende bond V.O.N. Alex Engelhardt, voorzitter van V.O.N, legde uit dat het protest van Abena niet werd geaccepteerd omdat het niet voldeed aan de strikte criteria voor het indienen van een protest (gaat verder onder foto).

Tarik Khbabez blijft Glory kampioen: 'Protest Abena niet geaccepteerd'
Tarik Khbabez in de ring met trainer coach Maik Polanen

"Men moet binnen 45 minuten na de wedstrijd aangeven dat er een protest gaat komen. Dit protest moet dan voor 12:00 uur de volgende dag zijn ingediend", aldus Engelhardt. Aan welke van de protest regels niet werd voldaan kon Engelhardt niet aan onze redactie melden.

Op de vraag of de scheidsrechter op de hoogte was van de regels en dus eigenlijk direct had moeten ingrijpen en de wedstrijd stil had moeten leggen en een diskwalificatie had moeten doorvoeren; "De scheidsrechter kende regels, maar er was veel gaande in de ring. Daardoor kan het zijn dat hij niet gelijk ingreep", zegt Engelhardt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws