🎥 Stopte dokter Glory titelgevecht Abena tegen Maslobojev te vroeg? Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

🎥 Stopte dokter Glory titelgevecht Abena tegen Maslobojev te vroeg?

🎥 Stopte dokter Glory titelgevecht Abena tegen Maslobojev te vroeg?

Donegi Abena veroverde gisteren de Glory licht zwaargewicht wereldtitel op de geblesseerde Sergej Maslobjev nadat de ringarts de wedstrijd stopte.

De winst van Abena op Maslobojev staat op social media flink ter discussie, nadat de Litouwer van de ringarts niet verder mocht vechten doordat deze een diepe snee opliep aan zijn scheenbeen. Fans speculeren erop los en vinden dat de wedstrijd op Glory 83 door had moeten gaan. "Waarom stopt de arts dit? Terwijl Rico Verhoeven destijds wel door mocht vechten en zijn oog er bijna uit lag", reageert een fan.

Tijdens de wedstrijd van Verhoeven tegen de inmiddels voor 15 maanden geschorste Jamal Ben Saddik in 2021, liep ook de Marokkaans-Belgische vechter een vergelijkbare blessure op als Maslobojev. "Jamal zijn been lag ook open, waarom mocht deze dan wel verder vechten tegen Rico", aldus een commentaar op social media.

Abena volgde zijn gameplan door druk te blijven zetten op Maslobojev

Toch zijn de meningen niet allemaal negatief op de winst van de jonge titeluitdager die desgevraagd zegt dat de druk die hij zetten op Maslobojev deze wellicht wat onvoorzichtiger deed vechten. Waardoor de kans op een blessure vergrootte. "Ik moest constant druk blijven zetten, Maslobojev is een actieve vechter die er van houdt om te blijven werken. Ik heb het gameplan gevolgd en uitgevoerd", zegt Abena.

Mede Glory kampioen Tyjani Beztati had ook zijn mening over het verlies van Maslobjev en zegt te begrijpen dat de ringarts het gevecht stopte. "De dokter is er om de vechters te beschermen, dus ik snap dat deze ingreep, vechters zijn ook mensen", zegt Beztati. "Natuurlijk is het zuur om zo als kampioen je titel kwijt te raken, dat is nooit leuk."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws