Rico Verhoeven is geen toernooi vechter? 'Video's bewijzen anders' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Rico Verhoeven is geen toernooi vechter? 'Video's bewijzen anders'

Rico Verhoeven is geen toernooi vechter? 'Video's bewijzen anders'

Rico Verhoeven regeert al jaren aan de top van de Glory zwaargewicht divisie, toch beweren critici dat de kampioen in een toernooi zoals de aankomende Grand Prix niet zo best zou presteren. Video's bewijzen het tegendeel.

In 2013 tijdens Glory 11 in Chicago won Verhoeven het 4 man zwaargewicht toernooi door in de finale de Roemeense topvechter Daniel Ghita te verslaan. Daarvoor stond hij tegenover de immer gevaarlijke Gokhan Saki die hij ook versloeg. Ook het zwaargewicht toernooi van Glory 77 schreef Verhoeven later op zijn naam in 2021.

Het winnen van het toernooi in Chicago en de som van 250.000 dollar luidde een lange we naar succes is voor Verhoeven die sindsdien heeft laten zien zijn mannetje te staan in de Glory ring.

Rico Verhoeven in de Glory zwaargewicht Grand Prix van 2024

"Zoals gezegd twijfelen fans aan de toernooi kwaliteiten van Rico en de tand des tijds knaagt misschien, maar deelname alleen aan de Grand Prix van 2024 zou absoluut veel fans trekken", zegt Alex Kowalski sportjournalist en kickboks analist van Vechtsport Info.

Er zijn al een aantal zwaar gewichten gekwalificeerd en op 23 december tijdens Glory 90 zal nog een zwaargewicht toetreden. Het beloofd een spannend toernooi te worden, waar Verhoeven zeker niet zou mogen ontbreken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws