Nederlandse wint als enige vrouw K-1 kickbokstoernooi: 'Erkenning ho maar' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Nederlandse wint als enige vrouw K-1 kickbokstoernooi: 'Erkenning ho maar'

Nederlandse wint als enige vrouw K-1 kickbokstoernooi: 'Erkenning ho maar'

In de wereld van kickboksen is een bijzondere prestatie vaak onderbelicht gebleven. Corrine Geeris, een Nederlandse kickbokser, heeft geschiedenis geschreven door als enige vrouw een K-1 toernooi te winnen.

Dit toernooi, dat plaatsvond vóór de opkomst van Glory Kickboxing, zag Nederlandse grootheden zoals Ernesto Hoost en Peter Aerts schitteren. Echter, de prestatie van Geeris is voor velen onbekend.

Gebrek aan erkenning

Ondanks haar historische overwinning, waarbij ze drie gevechten op één avond won, heeft Geeris in Nederland weinig erkenning gekregen. Haar coach, kickbokspionier Thom Harinck, benadrukte dit gebrek aan aandacht in een social media post. Hij uitte zijn verbazing over het feit dat veel mensen niet weten van deze unieke prestatie van zijn pupil.

Harinck beschrijft Geeris als een bescheiden en sympathieke vechtster die onterecht over het hoofd is gezien. "Wat veel mensen niet weten,dat mijn pupil Corrine Geeris het enige dames K-1 heeft gewonnen met 3 overwinningen op een avond", schrijft Harinck. "Deze bescheiden en sympathieke vechtster kreeg in Nederland totaal geen aandacht voor haar prestatie."

Huidige stand van vrouwen in kickboksen

De situatie voor vrouwen in het kickboksen lijkt weinig veranderd. Vechtsters zoals Jorina Baars, een meervoudig wereldkampioen en ster van Enfusion, ontvangen nog steeds niet de erkenning die ze verdienen.

Baars, vaak vergeleken met haar mannelijke tegenhanger, Glory Kampioen Rico Verhoeven, illustreert de discrepantie in waardering tussen mannelijke en vrouwelijke kickboksers. Hoewel organisaties zoals Enfusion vrouwen in hun roster opnemen, lijken andere grote promotors, waaronder Glory, minder aandacht aan vrouwelijke vechters te besteden.

Lokale promotors en vrouwelijke vechters

Toch is er een lichtpuntje te zien bij lokale promotors. Organisaties zoals RINGS geven vrouwelijke kickboksers wel het podium dat ze verdienen. Deze kleinere promotors spelen een cruciale rol in het bieden van kansen en zichtbaarheid voor vrouwelijke vechters.

Ze tonen aan dat er wel degelijk een plek is voor vrouwen in de hoogste echelons van de kickbokswereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws