Monster! Topkickbokser Nieky Holzken deelt zijn geheim tot succes in de ring Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Monster! Topkickbokser Nieky Holzken deelt zijn geheim tot succes in de ring

Monster! Topkickbokser Nieky Holzken deelt zijn geheim tot succes in de ring

Nieky Holzken de Nederlandse kickbokslegende staat bekend om zijn hardheid in de ring. Hij deelt zijn tips over de perfecte leverstoot die een gevecht snel beëindigt.

De Nederlandse kickbokslegende Nieky Holzken is van plan om een grote comeback te maken wanneer hij het opneemt tegen voormalig uitdager voor de ONE lichtgewicht kickboks wereldtitel, Arian Sadikovic. De twee zullen de strijd met elkaar aangaan tijdens ONE Fight Night 11: Eersel vs. Menshikov, dit weekend.

Na zijn knock-out verlies tegen voormalig uitdager voor de ONE lichtgewicht Muay Thai wereldtitel, Sinsamut Klinmee, tijdens het ONE X supercard-evenement vorig jaar, is 'The Natural' vastbesloten om zijn reputatie op te bouwen op 9 juni. Voorafgaand aan zijn langverwachte terugkeer organiseerde Nieky Holzken een "Vraag me alles" sessie op Reddit. Fans stroomden naar de website om Holzken een aantal prangende vragen te stellen.

Nieky Holzken topvechter pur sang 

Een zeer interessante vraag kwam van Reddit-gebruiker DariusFights:

"Ey Nieky, ik hou ervan om te mikken op de lever (met stoten, trappen en knieën) in plaats van alleen het hoofd. Ik weet dat je er zelf ook goed in bent, dus wat heb je geleerd over de meest effectieve manieren om een gevecht te beëindigen met een leverstoot? Ik ben een (rechtshandige) linkshandige vechter die overschakelt naar orthodox als ik agressiever word (meestal)."

"Denk je dat het beter is voor mij om dezelfde stand aan te nemen als mijn tegenstander om vaker de lever te raken, of juist de tegenovergestelde stand? Bij voorbaat dank. Ik ben fan van je werk."

Op deze vraag antwoordde Holzken: "Bedankt. Ik denk dat het goed is om een leverstoot te hanteren als je linkshandig bent. Doe een schijnbeweging met je rechterhand en doe het dan. Ik geef het graag na een rechtse opstoot." We kunnen zeker zeggen dat 'The Natural' weet waar hij het over heeft. In 2020, tijdens ONE: Big Bang 2, vouwde hij de Australiër Elliot Compton dubbel met een verwoestende leverstoot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws