Grote kickboksorganisatie in de problemen: 'Trok Nederlandse topvechters aan' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Grote kickboksorganisatie in de problemen: 'Trok Nederlandse topvechters aan'

Grote kickboksorganisatie in de problemen: 'Trok Nederlandse topvechters aan'

Lion Fight Promotions, een Amerikaanse Muay Thai-organisatie gevestigd in Las Vegas, staat bekend om het aantrekken van grote namen in de sport, waaronder Nederlandse vechters zoals Jorina Baars en Regian Eersel.

Opgericht in 2010 door Scott Kent, een voormalig casino-executive, heeft de organisatie echter te kampen met ernstige financiële problemen, zo meld Beyond Kickboxing vandaag die onderzoek deed.

Betalingsproblemen en Onbetaalde Vechters

Recentelijk is Lion Fight in opspraak geraakt vanwege het niet uitbetalen van vechters na hun evenementen. Zo blijkt uit een verslag dat na het evenement Lion Fight 75, dat zeven weken geleden plaatsvond, slechts een handjevol van de 14 deelnemende vechters is betaald. Dit heeft geleid tot publieke onvrede onder vechters, evenementpersoneel, beveiligers en fotografen.

Verschillende vechters en betrokkenen hebben hun ervaringen gedeeld over de wanpraktijken van de organisatie. Zo vertelt Muay Thai-veteraan Stephen Walker dat hij nog steeds $13.000 tegoed heeft van Lion Fight en dat dit niet de eerste keer is dat de organisatie hem niet betaalt. Trainer Robert Visitacion benadrukt de risico's die vechters nemen en de frustratie over het niet nakomen van betalingsbeloftes door Lion Fight.

Betalingsproblemen en onbetaalde vechters

De Nevada State Athletic Commission en de procureur-generaal van Nevada zijn op de hoogte gebracht en onderzoeken de situatie. Lion Fight heeft nog geen officiële verklaring afgegeven, maar heeft beloofd binnenkort met een verklaring te komen.

Dit artikel belicht de recente problemen bij Lion Fight Promotions, waarbij ook Nederlandse vechters zoals Jorina Baars en Regian Eersel betrokken zijn. De organisatie, ooit een prominente naam in de Muay Thai-wereld, kampt nu met ernstige financiële en reputatieproblemen door het niet uitbetalen van haar vechters.

Lijst van bekende vechters die voor Lion Fight uitkwamen

Kickbokser Nationaliteit Opmerkingen
Kevin Ross Amerikaans Bekend als "The Soul Assassin"
John Wayne Parr Australisch Meervoudig wereldkampioen
Yodsanklai Fairtex Thais Voormalig Lumpinee Stadium kampioen
Regian Eersel Surinaams-Nederlands Later ONE Championship lichtgewicht kampioen
Malaipet Sasiprapa Thais Bekend om zijn ervaring in Muay Thai
Simon Marcus Canadees Voormalig GLORY middengewicht kampioen
Artem Levin Russisch Voormalig WMC Muay Thai wereldkampioen
Tiffany Van Soest Amerikaans Voormalig Lion Fight kampioen
Jorina Baars Nederlands Ongeslagen in Lion Fight, voormalig wereldkampioen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws